(Shutterstock & Instagram)

(Shutterstock & Instagram)

Uncategorized

Ecolo-jongeren noemen politie moordenaars

Pieter Van Berkel

Naar aanleiding van de internationale dag tegen politiegeweld, die op 15 maart plaatsvindt, lanceert de jongerenafdeling van de Franstalige groenen van Ecolo stickers, waarop ze de politie er onder meer van beschuldigen moordenaars te zijn.

De stickers werden gedeeld in de Instagram-stories van écolo j, de jongerenafdeling van Ecolo. “Alle dienstdoende politiefunctionarissen en ambtenaren moeten onder alle omstandigheden herkenbaar zijn”, zo citeert een van de stickers de wet op het politieambt.

“Jij slaat, ik film”

Andere stickers zijn feller in hun bewoordingen. “Wie belt men als de politie aan het moorden is?”, staat er onder meer te lezen. Of: “Jij slaat, ik film.”

De rechtse oppositie reageert scherp op de actie. “De jongeren van extreemlinkse regeringspartij Ecolo (je weet wel, die bende dol op nazi-uniformen) verspreiden stickers waarin ze de politie voor moordenaars uitmaken”, tweet N-VA-Kamerlid Theo Francken. “En wat te denken van ‘Jij slaat, ik film’? Extreemlinks tuig. Bah.”

“Regeringspartij Ecolo die onze politie zwart maakt via stickercampagne. Onaanvaardbaar”, klinkt het bij Vlaams Belang-Kamerlid Ortwin Depoortere. “Dit land glijdt af in een extreem-links moeras. Annelies Verlinden moet hier minstens politiek afstand van nemen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

14 gedachten over “Ecolo-jongeren noemen politie moordenaars”

  1. “Regeringspartij Ecolo die onze politie zwart maakt via stickercampagne. Onaanvaardbaar”, klinkt het bij Vlaams Belang-Kamerlid Ortwin Depoortere. (sic). Sommige zonale politieführers, gesteund door het Vast Comité P, dulden geen kritiek op wanprestaties van de politie. En dat zooitje ongeregeld heeft nu een bondgenoot gevonden in Vlaams Belanger Ortwin Depoortere (resic). Wie een falend repressieapparaat verdedigt ondermijnt de rechtstaat ! Dat belooft voor 2024.

  2. Alle gemaskerde betogers moeten worden opgepakt, 14dagen in een hangar worden gestopt, hun gsm afgenomen en leven op water en brood.

    Administratieve aanhoudingen zijn effectloos.

    Er mag worden verwacht dat advocaten de maatschappij helpen beschermen.

  3. “Alle dienstdoende politiefunctionarissen en ambtenaren moeten onder alle omstandigheden herkenbaar zijn”. (texto). Ecolo heeft gelijk. Logisch toch. Voorbeeld: Een dame trekt naar het gemeentehuis om klacht neer te leggen over een politie-inspecteur bij de burgemeester. Twee dagen later komen twee politieagenten in uniform bij haar ten huize aanbellen. Ze komen haar intimideren wegens haar klachtmelding bij de burgemeester. Uiteraard droegen ze geen identificatiegegevens op hun uniform en toonden ze geen dienstkaart.

  4. De executie van Jürgen Conings, Slovanek e.a., slachtoffers van politiegeweld heeft terecht verontwaardiging en afkeuring losgeweekt bij de publieke opinie. De actie van Ecolo jongeren is rationeel. Ze staat in schril contrast met de kennelijke apologie voor politiegeweld van Vlaams Belanger Ortwin De poortere. Ik deel de bezorgdheid van medeburgers die ervoor pleiten politieambtenaren en ambtenaren in het het algemeen zichtbaar te maken met een naamplaatje en (minstens identificatienummer met standplaats) te laten dragen. De reactie van Ortwin laat vermoeden dat sommige politici er niet in slagen een onderscheid te maken tussen integere politiemensen en politiehooligans.

Plaats een reactie

Delen