Actrice Hilde Van Mieghem haalt uit naar Abou Jahjah: "Ben jij werkelijk zo dom?"

Hilde Van Mieghem. Photo News

Cultuuroorlog

Elon Musk bespot woke: “Wachten op film over zwarte Oekraïner die verliefd wordt op transgender Rus”

Redactie PAL

Elon Musk, de CEO van onder meer Tesla en SpaceX, hield zich vandaag niet in toen hij aan het twitteren sloeg. Zo nam hij onder andere de wokies onder vuur, maar ook Netflix moest het ontgelden. Ten slotte richtte hij ook een opmerkelijke tweet aan de Russische president Vladimir Poetin.

Dat Elon Musk vaak opmerkelijke tweets de wereld instuurt, is natuurlijk al langer geweten. Niet zelden wordt daarbij de woke brigade onder vuur genomen.

Dat was vandaag niet anders. In een eerste tweet stelt Musk de manier waarop heel wat wokies omgaan met actuele thema’s aan de kaak. Hij lijkt erop te wijzen dat veel mensen niet meer voor zichzelf kunnen denken, en gewoon hun steun uitspreken voor wat op dat moment populair of relevant is. Heel wat mensen plaatsen bijvoorbeeld wel een Oekraïense vlag op hun profielfoto, maar ondernemen zelf niets om een concreet verschil te maken.

(Lees verder onder de tweet.)

Daarnaast moest ook Netflix het vandaag ontgelden. Musk deelde een meme met de volgende tekst: “Netflix is aan het wachten op het einde van de oorlog zodat ze een film kunnen maken over een zwarte Oekraïner die verliefd wordt op een Russische transgender soldaat.”

(Lees verder onder de tweet.)

Poetin

Daarmee was de Twitter-honger van Musk duidelijk nog niet gestild, wat resulteerde in nog eens twee tweets. Daarin richtte hij zich tot Russisch president Vladimir Poetin. “Ik daag hierbij Vladimir Poetin uit tot een gevecht”, schreef hij in het Engels en het Russisch. “De inzet is Oekraïne.”

Die tweet werd een uur later gevolgd door een ander bericht in het Russisch. “Gaat u akkoord met deze strijd?”, vroeg hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Elon Musk bespot woke: “Wachten op film over zwarte Oekraïner die verliefd wordt op transgender Rus””

  1. Tja.Reizen naar Mars.Geldgewin.Hij heeft wel deels gelijk maar hij zou beter ook eens naar zichzelf kijken.Die zit in een soort van mentaal ruimtepak.Elon Musk zijn tweets interesseren mij geen bal

Plaats een reactie

Delen