Emmanuel Macron tijdens zijn campagne in 2017 - Afbeelding: Shutterstock

Emmanuel Macron tijdens zijn campagne in 2017 - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Emmanuel Macron weigert alle debatten tot na eerste ronde: “Ik ga liever in debat met het Franse volk”

Niels Geerinck

De huidige Franse president en kandidaat voor een tweede termijn Emmanuel Macron zegt elke vorm van debat met andere kandidaten te weigeren. Macron wil slechts in debat gaan na de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Naar eigen zeggen wil hij zich volledig focussen op zijn campagne en op “een dialoog met het Franse volk”. Marine Le Pen (RN) en Eric Zemmour (R!) reageren fors op de houding van Macron.

Macron trok dinsdag richting Poissy om daar één van zijn eerste bijeenkomsten te houden voor La République en Marche! (LREM) en er een deel zijn programma uit de doeken te doen. Tijdens een interview met Europe 1 liet het Franse staatshoofd zich ontvallen dat hij niet zal deelnemen aan debatten die plaatshebben voor de zogenaamde eerste ronde op 10 april.

De reden die Macron zelf naar voren schuift is dat “geen enkele andere Franse president die op een tweede termijn mikt, dit in het verleden heeft gedaan”. “Ik zie niet in waarom ik zou breken met die trend”, vervolgt hij.

Naar eigen zeggen geeft hij “liever de voorkeur aan een debat met de Franse bevolking. Dat is immers wat ik ze verschuldigd ben.”

“De spookkandidaat”

De houding van Macron kan maar op weinig begrip en sympathie rekenen bij de andere presidentskandidaten.

Die hadden ook al kritiek op het feit dat hij zo laattijdig zijn officiële campagne startte en daardoor handig het Franse medialandschap kon gebruiken. Dat hij nu elke vorm van vroegtijdige debatten weigert, vinden ze niet kunnen. “Hij vervalst zijn ontmoetingen met de burgers. Hij weigert om campagne te voeren, hij ontvlucht de debatten. Emmanuel Macron, de spookkandidaat die ervan droomt om president te worden zonder campagne te voeren”, zo haalt Eric Zemmour (Reconquête) uit.

Ook de presidentskandidate voor het Rassemblement National, Marine Le Pen, haalde fors uit naar Macron tijdens een televisie-interview. “De bijeenkomst van Emmanuel Macron gisteren in Poissy, dat was geen politiek. Dat was theater. Hij wil niet de Fransen ontmoeten, maar slechts zijn eigen achterban”, zo klinkt het fel. “President Macron gebruikt de middelen van het Élysée om campagne te voeren voor presidentskandidaat Macron”, besluit Le Pen.

Lees ook:
https://redactie.palnws.be/2022/03/emmanuel-macron-ik-geloof-in-een-feministisch-europa/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Emmanuel Macron weigert alle debatten tot na eerste ronde: “Ik ga liever in debat met het Franse volk””

  1. Tijd dat Frankrijk een serieuze president krijgt.Zemmour of Le Pen.Want het land zit in de zwaarste crisis sinds WO2.Het zal misschien een lichtpunt worden in o.a.onderhandelingen met president Poetin.Macron heeft het volledig verkorven bij het Franse volk.Das wel 100% duidelijk

Plaats een reactie

Delen