Eric Zemmour belooft om "het uitschot uit te roeien"

Eric Zemmour. Shutterstock

Uncategorized

Eric Zemmour belooft om “het uitschot uit te roeien”

Carl Deconinck

De Franse patriottische presidentskandidaat Eric Zemmour pakte opnieuw uit met een stevige verkiezingsbelofte. Hij belooft een keiharde aanpak van de straatcriminaliteit en zweert om “het uitschot uit te roeien”.

Zemmour maakte zijn belofte naar aanleiding van de zware rellen in Sevran, vlak bij de Franse hoofdstad Parijs. De rellen in de stad zijn het gevolg van een politie-interventie waarbij een crimineel werd neergeschoten. De man had net een voertuig gestolen en de politie wilde hem arresteren. Daarbij werd een schot gelost en overleed de dief. De zaak wordt verder onderzocht, maar intussen zijn allochtone jongeren beginnen rellen.

Het is nu al 3 nachten bijzonder onrustig in Sevran. Allochtone jongeren steken auto’s in brand en gooien onder meer met molotovcocktails naar de politie. 400 politiemannen zijn ter plaatse. 29 mensen zijn reeds gearresteerd, 3 daarvan zijn in hechtenis genomen. De situatie is nog steeds niet onder controle, en dat is niet naar de zin van Eric Zemmour.

Uitroeien

De Franse presidentskandidaat trok naar het lokale politiebureau om de agenten een hart onder de riem te steken. Maar hij had ook een boodschap voor de rest van de wereld: “Wij zullen het uitschot uitroeien. Net zoals je de terroristen moet terroriseren, moet je ook het uitschot uitroeien. Je moet ze overal en op elk niveau treffen. In hun portefeuille, we moeten hun bezit afnemen, we moeten hun uitkeringen afnemen, we moeten hen uit de sociale woningen verdrijven. Wij zullen een globale en totale actie uitvoeren. Ze mogen geen rust krijgen. Zij moeten de straat niet opeisen. Het zijn de eerlijke mensen die hun hoofd moeten opheffen, niet meer naar beneden moeten kijken. Zij zijn degenen die bang moeten zijn.”

De socialisten zijn niet te spreken over de woorden van Zemmour. Stéphane Troussel, de woordvoerder van kandidaat Anne Hidalgo (PS) en socialistisch voorzitter van de departementsraad van Seine-Saint-Denis, noemde Zemmour een “aasgier”. “Ordehandhavers en bewoners hebben gerechtigheid en verzoening nodig”, gaf hij als reactie. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

13 gedachten over “Eric Zemmour belooft om “het uitschot uit te roeien””

  1. Hopelijk komen zijn beloften uit. Inderdaad, enkel keihard aanpakken van deze’jongeren’is de enigste oplossing. Mijn part met wapengeweld en uitzetting uit europa en dit in alle europese landen.

  2. Met uitschot is verzoening niet mogelijk, tijd dat het politiek gepamper gedaan is, alleen criminelen helpen criminelen en de mensen hebben recht op veiligheid en respect. Zolang we bestuurd worden door politici die de mond vol hebben over verzoening uit eigen gewin leven we in een wereld waar uitschot bepaalt wat mag en niet mag, daarvan zijn er voorbeelden genoeg in dit land dat een paradijs is voor criminelen.

  3. De politici, ze hebben allemaal schrik van ZEMMOUR, hij zou wel eens voor de verrassing kunnen zorgen. Het is opvallend hoeveel processen er tegen hem aangespannen door de lins groen rode verenigingen. Ze hebben allemaal schrik voor de waarheid.

  4. Uitschot. Uitroeien. Uiteindelijk komt hier op neer dat we klaar en duidelijk stellen wat het Westelijke waarden en normen inhouden. In de ogen van de wereld is het Westen een decadent en normloos conglomeraat. Dat snapt geen enkele linkse mens, omdat hij vol is van zichzelf is. Empathie moet je bij links niet zoeken, daar vind je enkel narcisme. Laten we het eerlijk houden. We hebben verzuimd mensen te vertellen wat we zijn als Westerse maatschappij. We hebben onze waarden en normen ondergeschikt gemaakt aan religieus fanatisme en hebben drek over onszelf gegooid. Het uitschot heeft altijd gehoord dat fundamentalisme oké is. Je kan het uitschot niet verwijten dat we onvoldoende voor onze waarden en normen opkomen. Dat moeten we aan onszelf en onze politici verwijten.

  5. Waar hebben we dat nog gehoord?
    Was het Sarkozy niet die voor de verkiezingen met de karcher (hogedrukreiniger)de straten ging opkuisen.
    In ieder geval moest ik daar mogen kiezen gaf ik hem toch het voordeel van de twijfel

Plaats een reactie

Delen