Éric Zemmour wil 100.000 vreemdelingen per jaar uitwijzen: "Alle vreemdelingen die we hier niet willen, moeten teruggestuurd worden"

Frans presidentskandidaat Eric Zemmour. Shutterstock

Uncategorized

Éric Zemmour wil 100.000 vreemdelingen per jaar uitwijzen: “Alle vreemdelingen die we hier niet willen, moeten teruggestuurd worden”

Carl Deconinck

In een politiek gesprek op de Franse commerciële televisiezender M6 klonk Éric Zemmour bijzonder fors. De Franse presidentskandidaat wil alle migratie aan banden leggen. Hij neemt zowel illegale als legale migranten in het vizier.

Zemmour verscheen gisteren in een vraaggesprek op M6 bij journalist Xavier de Moulins. Daarin liet de Fransman zich opmerken door zijn gespierde standpunten rond migratie. Zo eist Zemmour de oprichting van een nieuw ministerie voor Frankrijk. Hij wil namelijk een minister van Remigratie. Die zal zich moeten bezighouden met het terugsturen en uitwijzen van migranten. Illegaliteit zal ook opnieuw als criminaliteit worden aanzien, iets wat sinds 2012 niet meer het geval is.

In de eerste plaats moet die minister illegalen, delinquenten, criminelen met een andere nationaliteit en vreemdelingen die opgevolgd worden door de Staatsveiligheid (‘fiché S’) het land uitkrijgen. “Zie je? Ik wijs alle mensen uit die we hier niet willen.” Volgens zijn eigen berekeningen betreft het zo’n 100.000 mensen per jaar.

De gastheer vroeg hoe Zemmour dat praktisch wil bewerkstelligen. Daarop repliceerde Zemmour dat hij vliegtuigen wil charteren om collectieve uitzettingen te regelen. “Vanaf het moment dat ik verkozen ben, trek ik naar de Magreb om met de verantwoordelijken in Marokko, Algerije en Tunesië af te spreken hoe we dat gaan organiseren.”

(Lees verder onder de tweet.)

Wanneer Zemmour later in de uitzending gevraagd werd wat de rol van Frankrijk is in de komende vluchtelingencrisis, die het gevolg zou zijn van de vermeende klimaatcrisis, antwoordde hij helder: “Frankrijk moet het eigen volk beschermen. Als we zo verder doen, zelfs zonder klimaatvluchtelingen, dan worden we tegen 2050 of 2060 een islamitisch land. Dat is de toekomst van Frankrijk. Ik wil dat Frankrijk Frankrijk blijft. We zullen daarom géén vluchtelingen meer opvangen. We willen ons volk en ons land beschermen. Dat is de essentie van onze kandidatuur.”

(Lees verder onder de tweet.)

Tegenstand

De plannen van Zemmour stuiten op heel wat kritiek. Op een persconferentie in het centrum van Aulnay-sous-Bois vertelde hij nog: “We moeten niet bang zijn voor woorden die een klein (journalistiek) milieu boos maken. Er is geen radicalisering, er is alleen een vastberadenheid die ik wil versterken.”

Marine Le Pen van de concurrerende partij Rassemblement National is niet onder de indruk. Volgens haar is het een electorale strategie nu Zemmour wat zakt in de peilingen. Haar luitenant Jordan Bardella noemde het voorstel “demagogisch”. Volgens de Franse socialisten is het voorstel dan weer “een absolute verschrikking”. Zij noemen Zemmour neofascistisch.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

12 gedachten over “Éric Zemmour wil 100.000 vreemdelingen per jaar uitwijzen: “Alle vreemdelingen die we hier niet willen, moeten teruggestuurd worden””

  1. Zelfs dat is niet genoeg. Bijlange niet. Maar ook hier zal eerst een ‘reality check’ moeten komen, zoals zonet met het hele energie-circus, door een of ander extern, helaas wellicht katastrofaal gebeuren. Iedereen weet al 20 jaar wat moet gebeuren, maar niemand durft het zeggen.

  2. Je moet dan wel de geboortecijfers van het ‘eigen’ Frankrijk opkrikken, anders krijg je een leeg land. Best wel eens rustgevend, maar als je dan geen superieure technologie hebt, word je opnieuw veroverd.

  3. Vrees dat het al veel te laat is voor te ontnesten, en mensen die hier niet thuis horen terug te sturen. Ze zitten zelfs al in de politieke besturen, om zo stap voor stap de islam in te voeren.

Plaats een reactie

Delen