Filip Brusselmans (Photonews)

Filip Brusselmans (Photonews)

Uncategorized

Filip Brusselmans herverkozen als voorzitter Vlaams Belang Jongeren

Pieter Van Berkel

Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans is zaterdag herverkozen als voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ). Hij zal de jongerenafdeling van het Vlaams Belang zeker tot en met de verkiezingen van 2024 blijven leiden.

“We hebben de afgelopen jaren heel wat kunnen doen”, zegt Brusselmans. “Sinds 2020 hebben we een verdubbeling gekend van de ledenaantallen. Onze plannen en voorstellen – zeker rond de afschaffing van het CST – bereikten de hoogste politieke agenda’s, maar mijn opdracht is nog niet afgelopen.”

Tijdens het ledencongres van afgelopen weekend stelde Brusselmans een nieuw beleidsplan voor. “Ook als jongerenpartij is het belangrijk om professioneel te werk te gaan”, klinkt het. “Dit beleidsplan is daartoe een eerste aanzet. Het is een instrument om zowel onze doelen voor ogen te houden, als er gericht naar toe te werken.”

De jongerenvoorzitter wil onder meer “offline een tand bij te steken” door een grotere aanwezigheid in de steden en “permanent wervende campagnes” organiseren. Ook wil hij “het amicale aspect van VBJ uitlichten zodat de organisatie een gemeenschapsgevoel krijgt”.

Coronabeleid

Brusselmans haalde ook hard uit naar het coronabeleid. “Zaken zoals het CST en de avondklok hadden nul bewezen nut”, aldus Brusselmans. “Integendeel, zo blijkt nu. De psychologische impact op een ganse generatie die grote delen van hun jeugd opgesloten zijn moeten blijven, is gigantisch. Dit willen wij nooit meer meemaken. De autoritaire ingrepen zijn voorlopig verdwenen, maar we moeten waakzaam blijven. Want vrijheid is geen gunst van de staat, vrijheid is intrinsiek van ons en afdwingbaar.”

Brusselmans werd unaniem herverkozen. Bij zijn aantreden in 2019 was hij het jongste parlementslid ooit.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Filip Brusselmans herverkozen als voorzitter Vlaams Belang Jongeren”

  1. Mooi. Wat buitenland beleid betreft, is Filip Brusselmans een volgeling van Annemans (Atlantist, NATO adept, ..), Van Griecken of van Filip Dewinter (Realpolitik, lange termijn visie, samenwerking met China en Rusland) ?

Plaats een reactie

Delen