Binnenland politiek

Francken rijdt zelf met drie vrachtwagens naar grens Polen-Oekraïne

Wannes Neukermans

Theo Francken (N-VA) gaat zelf met een humanitair transport mee naar de grens met Polen en Oekraïne. Om dat te bewerkstelligen kondigde hij een solidariteitsactie aan, waarmee hij op korte tijd meer dan 15.000 euro inzamelde. Het transport zal bestaan uit drie vrachtwagens, die medisch materiaal en babyvoeding zal bezorgen aan de grens. N-VA-collega’s Karl Vanlouwe en Koen Metsu stappen mee op de vrachtwagen richting Polen.

Francken werkte voor deze actie samen met de apothekers in de gemeente waar hij burgemeester is, Lubbeek. Zij verkopen het materiaal aan aankoopprijs en geven er zelf nog een gift bovenop. Mensen mochten via Francken geld storten om dit materiaal aan te kopen, maar mochten ook zelf medisch materiaal naar Lubbeek brengen. Zo staan er intussen een zestal paletten klaar om mee te nemen naar de grens tussen Polen en Oekraïne. Het geld gaat rechtstreeks naar Oekraïense ziekenhuizen voor de behandeling van oorlogsslachtoffers.

Het is één van de vele solidariteitsacties die in ons land werden opgestart. In verschillende steden en gemeenten hebben mensen het heft in eigen handen genomen, en hebben ze inzamelacties op poten gezet om materiaal te leveren aan de Poolse grens. Alleen is het vaak moeilijk om te weten waar dit materiaal juist terechtkomt. Maar Francken, die via de NAVO contacten heeft bij de Oekraïense ambassade, stelt criticasters gerust: “We werken samen met de ambassade van Oekraïne. De overdracht aan de grens gebeurt aan 100 procent betrouwbare mensen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Francken rijdt zelf met drie vrachtwagens naar grens Polen-Oekraïne”

  1. Tja, als ge niet moet werken en een inkomen hebt dat minstens het vijfvoudige van een ‘normaal’ inkomen is kan men deze aandachttrekkende ‘reisjes’ wel maken hé. Mijn part blijven ze ineens voor goed ginder dan zijn wij weer een paar idioten kwijt.

Plaats een reactie

Delen