Frankrijk voert transgender op als "inspirerende vrouw uit Malta"

Schermafbeelding (Twitter)

Uncategorized

Frankrijk voert transgender op als “inspirerende vrouw uit Malta”

Redactie PAL

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag eerder deze maand besliste Frankrijk om 27 vrouwen met een bijzondere verdienste in de kijker te zetten. Deze week was het de beurt aan Karly May Naudi, een Maltese transgenderactiviste.

Omdat Frankrijk vanaf 1 januari voorzitter is van de Europese Unie, besliste het land om uit elke lidstaat van de Europese Unie één vrouw met bijzondere verdiensten in de schijnwerper te zetten. Dit naar aanleiding van Internationale Vrouwendag, die op 8 maart plaatsvond. “Het zijn artiesten, sportvrouwen, activisten, zakenvrouwen, wetenschappers, politievrouwen en universiteitsvoorzitters. Door hun inzet en hun boodschap belichamen zij allen een feministisch Europa dat de rechten van vrouwen op het hele continent verdedigt en bevordert”, klinkt het in een officieel persbericht.

Voor België werd Annick Van Overstraeten gekozen. Zij is de CEO van ‘Le Pain Quotidien’, een internationale keten van bakkerij-restaurants. De eerste winkel werd in 1990 geopend in Brussel, maar vandaag is het bedrijf actief in 20 landen en hebben ze in totaal meer dan 260 winkels.

Transgender model

Gisteren, op 29 maart, was het de beurt aan Malta. Frankrijk maakte echter een bijzondere keuze, nu gekozen werd voor een transgender als belangrijke Maltese vrouw. Karly May Naudi is de eerste transgender die op de Malta Fashion Week mocht defileren en zet zich al jaren in voor de rechten van LGBTQ-personen. Zo heeft ze een blog, waarop ze de stereotypen rond transgenderisme wil tegengaan.

“Toen ze jong was had ze te maken met beledigingen en intimidatie door haar identiteit”, klinkt het in een video op de pagina van het Franse ministerie voor Gelijkheid. “Nu heeft ze echter geleerd om zichzelf graag te zien en gebruikt ze haar stem op sociale media. Zo wil ze andere vrouwen helpen om hun lichaam te aanvaarden en om minder druk op zichzelf te leggen.”

Naudi zelf roept in de video op om zich als vrouw onafhankelijk op te stellen. “Laten we elkaar helpen om tot een maatschappij te komen die echt gelijk en rechtvaardig is”, stelt ze.

(Lees verder onder de tweet.)

“Absurd”

Heel wat mensen lijken het echter moeilijk te hebben met het feit dat men naar aanleiding van vrouwendag toch de LGBTQ-kaart wil trekken. Zo vraagt Jean-Michel Cadenas, medewerker bij Rassemblement National, zich af of hij zelfs moet reageren op dergelijke absurditeiten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Frankrijk voert transgender op als “inspirerende vrouw uit Malta””

  1. De ruime meerderheid heeft geen behoefte aan een “inspirerende vrouw van dit soort.
    Hier wordt weer een manie van een minderheid opgedrongen.
    Oekraïne weze hierbij nogmaals gewaarschuwd voor lidmaatschap van deze EU en de steun van Macron in het bijzonder.

  2. Net zoals in de sport voor vrouwen zijn het de echte vrouwen die de dupe worden van dit idiote gedoe. Transgenders vertegenwoordigen geen sekse, enkel zichzelf als man of vrouw met een serieuze afwijking. Er is niks mis met hun lichaam maar met hun bovenkamer.

Plaats een reactie

Delen