Een metrostation in Lyon. Foto Shutterstock

Een metrostation in Lyon. Foto Shutterstock

Uncategorized

Georges-Louis Bouchez: “Ecolo kraamt al 40 jaar onzin uit over kernenergie”

Anton Schelfaut

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft op de Franstalige televisiezender LN24 uitgehaald naar Ecolo-voorzitter Jean-Marc Nollet en de groenen. “Ecolo kraamt al 40 jaar onzin uit over energie”, klonk het fel.

Bouchez was woensdagochtend te gast bij Martin Buxant op LN24. Daar liet de liberaal zijn licht schijnen over de netelige nucleaire kwestie. De federale regering besliste afgelopen vrijdag om de twee jongste kernreactoren toch niet te sluiten in 2025.

“Jean-Marc Nollet probeert te verhullen dat Ecolo al 30 of zelfs 40 jaar onzin uitkraamt over energie en met name kernenergie”, hekelde Bouchez. “Als je al 40 jaar zegt dat de kerncentrales gesloten moeten worden, en je herhaalt dat een paar dagen geleden nog eens, en je wordt uiteindelijk in de regering verplicht, via een groene minister, om een tekst in te dienen die kernenergie zal verlengen – en erger nog, die nieuwe kernenergie zal toelaten – dan kan ik begrijpen dat hij (Nollet, red.) het moeilijk heeft en dat hij alles uit de kast probeert te halen.”

Gevaarlijk spel

Volgens de MR-voorzitter spelen de groenen een gevaarlijk spel met Engie. “De groenen, en de minister van Energie, doen er alles aan om de uitbreiding van kernenergie zo ingewikkeld en moeilijk mogelijk te maken. Op die manier spelen de groenen Engie in de kaart. Ze maken het systeem zo moeilijk dat ze Engie toestaan elke prijs te vragen die ze willen voor hun verlenging.”

“Ik roep de groenen dan ook op om de belangen van België te respecteren en oplossingen te zoeken”, besloot de liberaal.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Georges-Louis Bouchez: “Ecolo kraamt al 40 jaar onzin uit over kernenergie””

  1. Doe zoals de rooje premier van canada en leg beslag op de bank tegoeden van ENGIE en de andere dwarsliggers, de kerncentrales kunnen ook gezien worden als vlaamse energieleveranciers, tot nu waren het enkel geld exporterende
    Franse uitzuigers. Nietwaar Lisebethje.

Plaats een reactie

Delen