OPINIE. John Croughs: “Racisme: eindelijk is de cirkel rond!”

Conner Rousseau. Photonews||Brussels Belgium 19/09/2023 Conner Rousseau, president vooruit

Uncategorized

Golf van terreur treft Israël: 5 doden bij nieuwe aanslag

Carl Deconinck

Er vond dinsdagavond opnieuw een terreuraanslag plaats in Israël. Een Palestijnse terrorist opende het vuur op voorbijgangers in Bnei Brak, even ten oosten van Tel Aviv. Vijf mensen overleefden de schietpartij niet. Het is al de derde aanval die Israël treft in een week tijd.

De terreuraanslag vond plaats even voor 20 uur. De terrorist schoot op ongewapende voorbijgangers. Hij mikte daarbij op wandelaars, fietsers en chauffeurs. Vier slachtoffers waren burgers: twee Israëli’s en twee gastarbeiders. Eén slachtoffer was een politieagent die de terrorist probeerde te stoppen. Op sociale media doen beelden de ronde van de moordpartij. De dader is gewapend met een semi-automatisch geweer en opent het vuur in een buurtwinkel. Daarna loopt hij naar buiten en schiet hij op willekeurige mensen. Een automobilist wordt van dichtbij doodgeschoten.

De dader zou Dia Hamarsheha zijn, een 26-jarige Palestijn die illegaal in Israël zou zijn geweest. Net zoals de vorige terroristen zou hij al gearresteerd zijn geweest omwille van banden met terreurorganisaties. De politie onderzoekt nu of hij handlangers had. Het is in elk geval al de derde aanslag in enkele dagen tijd. De politie is nu in een verhoogde staat van paraatheid. De veiligheidsdiensten onderzoeken nu hoe het verder moet.

De aanval vond plaats tijdens de islamitische heilige maand van de ramadan, maar ook tijdens de Negev-top, waarop Israël betere relaties nastreeft met Arabische landen. Nu vrijdag plannen de Palestijnen een grote betoging en men vreest dat deze ook zal ontsporen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

5 gedachten over “Golf van terreur treft Israël: 5 doden bij nieuwe aanslag”

  1. Als ze er allemaal uitzien zoals die op de foto moet het voor de Israëli’s niet moeilijk zijn om ze er op voorhand uit te pikken.
    De bedoeling van de Palestijnse terroristen is duidelijk: terreur zaaien onder de Israëlische bevolking en een betere verstandhouding tussen Israëliërs en Arabische landen dwarsbomen.

  2. Het verschil met België en bij uitbreiding de EU is dat de israeliers zich niet machteloos voelen en er zo adequaat mogelijk word gereageerd door de overheid – hier werd bij de herdenking van Maalbeek het woord terrorisme en islamisme door de media zelfs niet gebruikt ik zou de bommen en aanslagen willen weten die onrechtstreeks door de EU werden gefinancieerd

Plaats een reactie

Delen