Bewoner riskeert celstraf na messteken aan inbrekende 'urbexer'

Illustratie: Shutterstock

Cultuuroorlog

Gouverneur Florida erkent overwinning transgender zwemster niet

Redactie PAL

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, erkent de overwinningen van transgender atlete Lia Thomas op de 500 meter vrije slag niet. Dat heeft hij in een officieel statement verklaard. In plaats daarvan zegt hij dat Emma Weyant de verdiende winnaar is. Zij werd tweede op het kampioenschap.

Transgender atlete Lia Thomas werd in 1998 als Will Thomas geboren en studeert momenteel aan de universiteit van Pennsylvania. Daar is Thomas al enkele jaren atleet, maar als man kon hij niet veel prijzen in de wacht slepen. Tot 2019 was hij actief in de mannelijke divisie, maar later dat jaar begon hij aan zijn geslachtsverandering. Sinds 2020 is ‘Lia’ Thomas dan ook actief in de vrouwelijke zwemcompetitie.

Daar hebben heel wat mensen het moeilijk mee, waaronder de gouverneur van Florida. “Emma Weyant is een vrouw die al heel wat bereikt heeft in haar leven”, stelt DeSantis in zijn statement. “Tijdens haar zwemcarrière in de middelbare school was ze nummer één in verschillende disciplines, won ze vier keer het kampioenschap in Florida op de 500 meter vrije slag (…) en vertegenwoordigde ze de Verenigde Staten op de Olympische Spelen van Tokio, waar ze een zilveren medaille in de wacht sleepte.” Daarnaast worden nog enkele verwezenlijkingen van Weyant aangehaald.

Vervolgens wordt de desbetreffende wedstrijd, waar Weyant haar meerdere moest erkennen in Thomas, besproken. “Op dinsdag 17 maart 2022 nam Emma Weyant deel aan de 500 meter vrije slag in de vrouwencompetitie, waar ze de snelste tijd van alle vrouwen zwom.” Hoewel Thomas een snellere tijd aflegde, wordt daar geen rekening mee gehouden. “Een man die zich als vrouw identificeert werd toegelaten om deel te nemen en door de National Collegiate Athletics Association (NCAA) tot winnaar gekroond.”

“Kansen van vrouwen kapotgemaakt”

Volgens DeSantis worden door dergelijke incidenten de kansen van vrouwen kapotgemaakt. “De NCAA raakt door haar beslissing aan de kansen van vrouwen en bedriegt vrouwelijke atleten en het publiek”, klinkt het streng. “Vrouwen hebben decennialang gestreden voor gelijke kansen in de topsportwereld, en het is verkeerd om toe te staan dat een bepaalde ideologie deze kansen tenietdoet.” Daarom moet er volgens de gouverneur een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen mannen- en vrouwencompetities.

“Het is mijn overtuiging dat mannen niet tegen vrouwen zouden moeten concurreren, omdat daardoor vrouwen worden bestolen van hun kansen en prestaties.” Daarom verwerpt Florida de beslissing van de NCAA en het feit dat de NCAA ideologie boven biologie verkiest, en verklaart DeSantis dat Emma Weyant in Florida als kampioen zal worden gezien. “Ik feliciteer haar met een nieuwe overwinning en ben trots dat ze een burger van Florida is”, aldus de gouverneur.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Gouverneur Florida erkent overwinning transgender zwemster niet”

  1. Hier en daar begint er toch terug wat gezond verstand te komen. Met die overwinningen op vrouwen door transgenders wordt het wel duidelijk dat er niks mis is met hun lichaam maar met hun hersens. Heel die transgenderindustrie is en blijft een fake gedoe. Ze (?) zeggen dat in het dierenrijk ook homoseksualiteit bestaat en dus natuurlijk is; ok, dat ze dan maar eens aantonen dat er in het dierenrijk ook transgenders zijn.

  2. eindelijk,een moedige zet in deze woke tijden.We moeten terug evolueren naar een mannenmaatschappij met alle respect voor de vrouw omdat ze vrouw zijn en geen man.Er moet gevrijd worden tussen mannen en vrouwen en homo’s moeten zich maar laten castreren,

Plaats een reactie

Delen