Groen-kamerlid Kristof Calvo. Photo News

Groen-kamerlid Kristof Calvo. Photo News

Uncategorized

Kristof Calvo (Groen): “Ik word hoe langer hoe linkser”

Van de redactie

In een interview met De Morgen geeft Kristof Calvo nog eens een teken van leven. Het groene boegbeeld noemt zichzelf na een ‘herbronning’ in Nederland linkser dan ooit en zegt luidop de ambitie te hebben om van Groen een echte volkspartij te maken.

Na het misgrijpen van een ministerpost was het even wat stiller rond Groen-kamerlid Kristof Calvo. Anderhalf jaar en een herbronning in Nederland later klinkt Calvo ambitieuzer dan ooit tevoren. “De droom om Groen uit te bouwen tot een progressieve volkspartij, die is er nog altijd. Ook al gaat het nu wat minder“, klinkt het. Volgens hem zijn de fundamenten daarvoor al gelegd. “Als ik Groen vergelijk met andere partijen, dan kunnen we een heel sterke ploeg opstellen. Neem alleen al Petra De Sutter. Even deskundig als Frank Vandenbroucke, maar nog sympathieker.”

“Het Vlaamse midden is rechts”

Alleen stroken de ambities van Calvo vooralsnog niet met Vlaamse kiezerspubliek. “Ik stel vast dat het Vlaamse midden rechts is.” Hij staaft dit aan de hand van een voorbeeld. “Kijk naar het debat over de leeflonen voor Oekraïners. In oorlogstijd moet je als politicus boven jezelf uitstijgen. Maar onze minister-president Jan Jambon (N-VA) komt dan vertellen: mij zal je niet ‘Wir schaffen das’ horen zeggen! ‘Wir schaffen das’ is toch geen linkse kreet? Dat is een uiting van menselijkheid”, aldus Calvo die zegt dat het idee van ‘Calvo, de linksliberaal’ achterhaald is, hij zou hoe langer hoe linkser zijn.

“Het is tekenend dat eerder gediscussieerd wordt over het beknibbelen op het leefloon van vluchtelingen dan over een oorlogsbijdrage door de allerrijksten. Dat is het venster van Overton: welke ideeën worden als mainstream ervaren en welke als radicaal? Ik stel dus vast dat het Vlaamse midden, het venster, rechts is” meent het Groen-kamerlid.

De grote opdracht schuilt volgens Kristof Calvo om dit venster naar links op te schuiven. “Als je de generositeit van de Belg ziet, wat zou dat dan geven als de politiek daar ook complexloos voor zou pleiten?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




38 gedachten over “Kristof Calvo (Groen): “Ik word hoe langer hoe linkser””

  1. Ik word hoe langer hoe meer linkser, in feite wil hij zeggen – ik wil nog wat meer geld verbrassen om de groene dogma’s waar te maken. Hij droomt van de middeleeuwen met in elk dorp of stad een paar ‘heren’ die alles bepaalde en de rest waren slaven.

  2. Petra De Sutter nog sympathieker dan Vandenbroucke? Wat Calvo tijdens zijn herbronning in Nederland met de GroenLinkse goeroe aldaar gesnoven heeft krijgt hij zijn neusgaten en zijn kleren niet meer uit.
    Wie de rest van zijn verhaal leest én het begrijpt kan zijn linkse gelederen gaan versterken. Nou, moe!

  3. Die gast spoort niet. “Neem alleen al Petra De Sutter. Even deskundig als Frank Vandenbroucke, maar nog sympathieker.” Ik vind een hondendrol waar ik ben ingetrapt sympathiekere dan Frankske VDB.

  4. calvo heeft een postje geroken om wat bij te verdienen, de ene zijn dood is de andere zijn brood. Mensen, let op, hij wil nog linkser worden zoals de chinezen al 1 miljoen doden hebben gemaakt met corona, putain is zijn slachtronde begonnen en hun steun aan de islam die dagdagelijks mensen dood. Wie heeft de laatste decennia de meeste doden op hun geweten? Links maar het Vlaams Belang is extreem rechts en die hebben zelfs nog geen fraude gepleegd.

  5. Moeders mooiste is blijkbaar gaan herbronnen in een koffieshop. De wartaal die hij uitbraakt is er niet beter op geworden. Het is ook verplicht om er als linkse groene uit te zien alsof ge uw nachten doorbrengt onder een brug. Die de Sutter is zo te zien vaste klant bij de kringloop, Tinne haar tandarts woont blijkbaar op de paardemarkt en Wouterke komt recht van zijn patattenveld. VDB is ook niet langs geweest op Savile Row toen hij nog in Oxford zat. Over Almaci zal ik maar zwijgen want zelfs ik kom soms superlatieven te kort. Wat een zootje, zucht.

  6. Die blijft toch écht op een andere planeet leven; spreekt die eigenlijk ooit wel eens met de modale Vlaming?
    Voor de vorige verkiezingen zag die zichzelf als als minpres; hij heeft precies nog steeds niet geleerd eens met de mensen te gaan klappen. En dat de pers dit soort snoeshanen dan nog eens ophemelt ( = Arno, Fabre, Stromae, RVHGW, ….) zegt vooral veel over het gehalte van onze pers ( niewaar mr CVThillo van DPG)?

  7. Ik heb echt medelijden met Calvo . Ze hebben dus werkelijk niets om mee uit te pakken. Wil Kristof nog linkser zijn dan de PVDA? Dan Vooruit? Dan de linkse blauwen? Is het dat dat ze hem geleerd hem
    daar in Holland geleerd hebben ? Triestig ! Het is met Calvo altijd zo al geweest, altijd probeert hij op een of andere kar te springen maar die is intussen al voorbij gereden en Calvo valt op zijn smoel. Hij is de Anuna-les blijkbaar alweer vergeten. Kristof jongen zo zul je er nooit geraken!

  8. Typisch voor 200% links: de burgermening is van geen tel, tenzij de linkse politicus toevallig die burger is. Deze volleerde maatschappij-ontkennende leegloper zal enkel waardering krijgen als ie voor de spiegel staat: ‘kijk toch eens hoe goed ik wel bezig ben’. Laat ons hopen dat hij voorzitter van Groen wordt, hoewel zijn kansen verkleind zijn sinds je daarvoor in feite beter bi, homo, verbouwd, anderskleurig, o.i.d. zou zijn. Groen heeft intussen wel bewezen bekwaam te zijn tot onmogelijk gewaand bochtenwerk, dus uitgesloten is het zelfs niet. Komt helemaal goed met Groen, al zal het onder Kings rode paraplu zijn. Samen ten onder.

  9. doe zo verder,je bent goed op weg,calvo,3%bij de volgende verkiezingen,alleen nog de puistenkoppen als anuna en co zullen je kiezers zijn,werkende mensen zullen wel voor de NVA kiezen.

  10. Zo kennen we Groen: de “generositeit” van de Belg moet complexloos worden bepleit door de politiek. Met andere woorden, maximaal het geld uit de zakken van de Belg halen. Op naar het vernietigen van de welvaart. Beangstigend dat er nog steeds idioten rondlopen die deze man en zijn partij steunen.

  11. “een oorlogsbijdrage door de allerrijksten” : Groen heeft in ’t verleden al laten verstaan wie zij als “rijksten” beschouwen, van zodra gij wijn in uw kelder hebt liggen of een boekencollectie hebt. Groen is niet zomaar “eco”, maar plat communistisch en jihadistisch, die alle “vuile witte hetero’s” wilt laten opdraaien voor alle kloteproblemen die zij eerst zelf gecreëerd heeft.

  12. Het was Churchill die indertijd beviel van de boutade ; wie niet links is als hij jong is heeft geen hart, wie niet rechts is als hij ouder wordt heeft geen verstand. Bij Calvo lijkt het dus andersom uit te draaien.

  13. Die vergelijking tussen Petra De Sutter en Frank Vandenbroucke klopt niet gans want één van die twee is kennelijk zijn lid verloren. Mogelijk ligt het bij de stock “verloren voorwerpen” van de NMBS.

  14. Ik hoop dat de zelfverklaarde extreem-linkse Calvo voorzitter wordt van Groen, want na wat die partij ons gelapt heeft, zou ik die het liefst zien wegkwijnen onder zijn spasmen.

Plaats een reactie

Delen