De luchthaven van Keulen-Bonn. Foto Shutterstock

De luchthaven van Keulen-Bonn. Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Kritiek op Biden neemt toe: “Sociaal-emotionele lessen blijken manier om kinderen te brainwashen”

Redactie PAL

Er is in de Verenigde Staten veel te doen omtrent het zogenaamde Social Emotional Learning of SEL. De administratie van Biden omschrijft deze lessen als “psychologische training voor kinderen”, al spreken tegenstanders van brainwashing. De kinderen zouden immers les krijgen over de critical race theory.

Volgens Biden kaderen de nieuwe SEL-lessen in het bijstaan van de emotionele ontwikkeling van kinderen. “Een van de dingen die we in deze tijd hebben geleerd is een vernieuwd begrip van hoe belangrijk het is om elkaar te zien, naar elkaar te luisteren en voor elkaar te zorgen, vooral in tijden van uitdaging en nood”, aldus de president. “Dat is waar SEL om draait.”

Volgens voorstanders moet SEL ervoor zorgen dat kinderen empathischer worden. “SEL kan helpen om verschillende vormen van ongelijkheid aan te pakken en jongeren en volwassenen in staat te stellen om samen dynamische schoolgemeenschappen te creëren en bij te dragen tot veilige, gezonde en rechtvaardige gemeenschappen”, aldus de Biden-administratie.

Ook de minister van Onderwijs, Miguel Cardona, is enthousiast. “Om echt te genezen, te leren en samen te groeien, moeten we aandacht besteden aan de sociale, emotionele en geestelijke gezondheidsbehoeften van leerlingen”, klinkt het op Twitter.

(Lees verder onder de tweet.)

Critical race theory

Tegenstanders vrezen echter dat SEL een verdoken manier is om kinderen in contact te brengen met de critical race theory. Deze theorie, die vaak aan bod komt in Amerikaanse universiteiten, stelt dat de maatschappij gebaseerd is op racistische structuren en dus institutioneel racistisch is. In de VS bieden minstens 236 instellingen een opleiding aan rond ‘antiracisme’, ‘gelijkheid’ en ‘verborgen bias’. 

“SEL is het paard van Troje waarmee de critical race theory en genderideologie in de hoofden van kinderen wordt geïnjecteerd”, stelt Parents Defending Education-voorzitster Nicole Neily. “Na twee jaar van onderbreking en studieverlies door de pandemie, zouden scholen elke minuut moeten gebruiken om leerlingen te helpen hun achterstand in te halen en terug te keren naar een gevoel van stabiliteit. Sinds 2018 heeft SEL een destabiliserend effect gehad op de geestelijke gezondheid van kinderen en dat moet gestopt worden”, klinkt het kritisch.

Een ander lid van Parents Defending Education, Erika Sanzi, zegt dan weer dat SEL te veel focust op het gemeenschappelijke en niet op de individuele ontwikkeling van het kind. “Lessen over seksuele- en genderidentiteit, raciale identiteit en activisme voor sociale rechtvaardigheid in de lagere klassen maken deel uit van SEL. Voorstanders beweren dat het gebaseerd is op onderzoek en bewijs, maar dat is het niet. Integendeel, we zien een consistente verslechtering van de emotionele gezondheid van studenten en medewerkers die gedwongen worden deel te nemen aan deze programma’s”, aldus Sanzi.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Kritiek op Biden neemt toe: “Sociaal-emotionele lessen blijken manier om kinderen te brainwashen””

  1. De Sovjet Unie bevindt zich vandaag aan de andere kant van de oceaan. Critical race theory wordt de destructieve ideologie van de 21ste eeuw. Het gevaar komt niet uit Rusland.

  2. Onze scholiertjes worden toch ook gehersenspoeld door vaak gifGroen onderwijzend personeel ,
    ( “leerkachten” in PoCo-nieuwspraak ) i.v.m. de “Diversiteit” orakelende “Gelijkheidsindustrie” en zeker i.v.m. de “opwarming der aarde” terwijl hen kennelijk verzwegen worden dat de beurtelingse opwarming en afkoeling der planeet al miljoenen jaren aan gang blijkt te zijn.

Plaats een reactie

Delen