Amerikaanse president Joe Biden en Franse president Emmanuel Macron. Foto's: Shutterstock

Amerikaanse president Joe Biden en Franse president Emmanuel Macron. Foto's: Shutterstock

Uncategorized

Macron veroordeelt ‘slachter’-opmerking Biden over Poetin

Van de redactie

De Franse president Macron neemt afstand van uitspraken die de Amerikaanse president Biden gisteren deed. Die laatste noemde de Russische leider Poetin “een slachter”. Eerder noemde Biden zijn Russische ambtgenoot al een “oorlogsmisdadiger” en een “moordzuchtige dictator”.

Macron werd vandaag op Franse televisie gevraagd naar de slachter-uitspraak van president Biden. “Ik zou dit soort woorden niet gebruiken omdat ik wil blijven onderhandelen met president Poetin. We willen de oorlog die Rusland startte in Oekraïne zonder escalatie stoppen. En dan moeten we zelf ook niet escaleren, in woorden of daden”, aldus de Franse president. Macron nam ook afstand van Bidens uitspraak dat Poetin niet langer aan de macht kan blijven.

(Lees verder onder tweet.)

Niet alleen Macron

Ook andere Europese landen nemen ten dele afstand van de woorden die Biden zaterdag uitsprak. Zo zegt de Britse minister Nadhim Zahawi in reactie op Biden dat “het aan het Russische volk is om te beslissen hoe ze worden geregeerd”.

Antony Blinken, de minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, heeft inmiddels laten weten dat Biden niet uit is op een ander regime in Moskou maar dat hij vindt dat Poetin zijn macht niet mag gebruiken ‘om oorlog te voeren met andere landen’.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Macron veroordeelt ‘slachter’-opmerking Biden over Poetin”

  1. Biden zegt gewoonweg de waarheid en krijgt commentaar, Macron durft niet uit te spreken dat putain reeds vele mensen heeft gedood want dat blijkt minder erg te zijn dan de waarheid, alweer een woke idioot. En die slimme Engelse MINIster die dan zegt dat de russen zelf moeten beslissen hoe ze worden geregeerd, die moeten zwijgen of ze verdwijnen voor goed, alweer een linkse woke idioot. ALs ze dan toch straffe uitspreken kunnen doen, waarom gaan ze dan zelf niet naar Moskou?

  2. America is back zei Biden na zijn aantreden!Tijdens zijn inhuldiging werden wel 15000 soldaten van de Nationale Garde opgeroepen om Washington DC hermetisch af te sluiten uit schrik voor rellen en dit voor een democratisch verkozen president!

Plaats een reactie

Delen