Uw Mening: Overheid moet zich verzetten tegen uitspraak hof van beroep over klimaatdoelstellingen

Zuhal Demir. Photonews

Uncategorized

Marc Van Ranst: “Voorzitter Jong N-VA gebruikt zelfde symboliek als Vlaams Blok”

Redactie PAL

Viroloog Marc Van Ranst heeft op Twitter uitgehaald naar de nieuwe voorzitter van Jong N-VA, Jeroen Bergers. Die werd zondag verkozen, waarna zijn vroegere link met Schild & Vrienden opnieuw werd bovengehaald.

Jeroen Bergers werd gisteren verkozen met 57 procent van de stemmen, en haalde het daarmee van zijn tegenkandidaat Glen De Waele. Volgens Bergers is het de bedoeling om met Jong N-VA een meer activistische houding aan te nemen. “Het is tijd om wakker te worden. De komende jaren is een sterk en ambitieus Jong N-VA cruciaal om terug de grootste partij van Vlaanderen te worden”, aldus Bergers in een promovideo op Twitter. “Ik wil de komende drie jaar Jong N-VA verenigen rondom ons inclusief nationalisme. We moeten terug de barricade op om de Vlaming te overtuigen van ons verhaal.”

Schild & Vrienden

Hoewel heel wat mensen Bergers feliciteren met zijn overwinning, zijn er ook heel wat zure reacties. Vooral het feit dat Bergers een aantal jaar geleden lid was van Schild & Vrienden zorgt voor kritiek. Hoewel hem nooit enig feit ten laste werd gelegd, vinden sommigen dat zijn lidmaatschap hem ongeschikt maakt voor de positie van voorzitter.

(Lees verder onder de tweet.)

Marc Van Ranst

Ook viroloog Marc Van Ranst neemt dat standpunt in. “Een oud-sympathisant van Schild & Vrienden, Jeroen Bergers, is nu de nieuwe voorzitter van Jong N-VA”, aldus Van Ranst op Twitter. Hoewel zijn betrekkingen met Schild & Vrienden minder een probleem lijken voor de viroloog, heeft hij het vooral moeilijk met de manier waarop Bergers met de Belgische vlag omgaat. “Hij veegt in een promo-filmpje een tafel schoon met een Belgische vlag, en poseert met de Belgische vlag onder zijn voeten.” Volgens Van Ranst gaat hij daarmee qua symboliek het Vlaams Blok achterna.

(Lees verder onder de tweet.)

In een antwoord op een tweet van Assita Kanko, waarin ze aangeeft trots te zijn op Bergers, schrijft Van Ranst ook nog dat hij de manier waarop Bergers met de Belgische vlag omgaat “schaamteloos” vindt. “Trots? Op een kerel die schaamteloos en hautain de Belgische vlag vertrappelt of er de tafel mee afveegt? Ik denk daar wat van”, aldus de viroloog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




32 gedachten over “Marc Van Ranst: “Voorzitter Jong N-VA gebruikt zelfde symboliek als Vlaams Blok””

  1. Als die viroloog aan politiek wil doen moet hij zich verkiesbaar stellen. Dan zou hij kunnen merken hoeveel succes hij heeft. Of niet heeft. In plaats van al dat goedkoop duiden, gekonkelfoes en gestook van op de zijlijn. Waar haalt hij ten andere de autoriteit om als pvda’er te zeggen wie de jong-nva’ers al dan niet als voorzitter mogen kiezen ?

  2. Marc, Corona is voorbij, probeer een leven op te bouwen. Naar het schijnt is haken een leuke hobby of breien. Als je toch in de politiek wil gaan, doe dat dan. Anderzijds ben je zoals zovelen, veel commentaar langs de zijlijn maar heel weinig verstand op het veld. Vervoeg de PVDA, die zijn ook niet zo pro vrije meningsuiting. Of Groen.

  3. Goed zou zijn deze beroepsprovocateur dood te zwijgen.
    Nog beter zou zijn de idioot de bak in te draaien wegens fraude en nog veel ergere zaken die stilaan aan het licht komen.
    Liegen, bedriegen en bedreigen en zijn zakken vullen, dat kan deze flutviroloog nu al meer dan twee jaar doen.
    Iemand moet deze gek stoppen en in de boeien slaan. Hij heeft meer dan genoeg leed en schade veroorzaakt.

  4. De belgische onstaat heeft zijn Vlaamse bevolking van in het begin proberen verfransen en als tweederangsburgers behandeld. Tot op de dag van vandaag weegt een Vlaamse stem minder zwaar dan een franstalige, en zijn we enkel goed om de Waalse bodemloze schuldenput te dempen. Waarom zouden we dan respect voor dat belgische vod moeten hebben? Bravo Jong N-VA, hopelijk is de top van de partij even beginselvast als jullie.

  5. Nu de Groot-Viroloog dagelijks onze huiskamers niet meer kan teisteren door zijn gewauwel op TV, zoekt hij andere bezigheden die volstrekt passen in zijn grootheidsimperium. Zou woordvoerder van Poetin geen geschikter job voor hem zijn?

  6. Niets van aantrekken en zeker niet in de verdediging gaan. Trouwens, ik heb von Ranzig nog niet gehoord over oorlogscrimineel Putin? Is hij een bewonderaar, zoals de rest van pvda?

  7. Ik wil ook zo’n tricolore dweil tenminste indien hij niet verkleurd in Javel water. Momenteel beschik ik nog over enkele ouderwets klassieke grijze dweilen opgesmukt met zo’n tricoloor biesje, ge kent die wel…

  8. Hier zie, onze “viroloog” gaat van job veranderen nu hij door het einde van de Corona-crisis niet meer in de media mag komen. Hij wordt politieker! De man die ooit beweerde dat mondmaskers dragen geen zin had en ze enkele weken later aanraadde als zijnde het beste wapen tegen Covid. Hij gaat zeker een goede politieker worden, hij maakt bochten als geen ander! Het is wel irritant dat hij nog steeds platform krijgt in de regimepers.

  9. Van Ranst zijn tijd van grote mond opzetten is voorbij! Vroeger was het elke dag wel iets met deze man.Dat is puur uit onmacht.Hetzelfde als mateke Rousseau! Hopelijk zijn we van deze kwasten snel verlost.Hun saldo zakt stilaan naar nul!!!

  10. Die linkse rat komt protesteren op onze Vlaamse jeugd, die het hart op de goede plaats heeft?
    Rode vaan Van Ranst die geen zendtijd meer heeft op de TV probeert toch het nieuws te halen en dit nu bij de jeugd. Is hij eigenlijk het viroloog zijn beu en zoekt hij nu de politiek op.

Plaats een reactie

Delen