Marie-Christine Marghem (Photonews)

Marie-Christine Marghem (Photonews)

Uncategorized

Marghem (MR) dient wetsvoorstel in om minstens vier reactoren open te houden

Pieter Van Berkel

MR-Kamerlid en voormalig minister van Energie Marie-Christine Marghem dient maandag een wetsvoorstel in om minstens vier kernreactoren open te houden. Dat kondigt ze aan op LinkedIn.

De regering besloot vrijdag om kernreactoren Doel 4 en Tihange 3 langer open te houden. Niet genoeg, volgens MR en Marghem. Volgens de Franstalige liberalen moeten minstens vier reactoren opengehouden worden.

“Ik zal aanstaande maandag een wetsvoorstel indienen om de uitbreiding van minstens 4 GW aan kernenergie en de bouw van centrales van de nieuwe generatie in België te organiseren”, schrijft Marghem.

Mogelijk hoopt de MR op een wisselmeerderheid voor het wetsvoorstel. Eerder opperde N-VA-voorzitter Bart De Wever al om vijf kerncentrales open te houden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “Marghem (MR) dient wetsvoorstel in om minstens vier reactoren open te houden”

  1. Bij Bart De Wever in de Afspraak (VRT) de kracht van het woord, en bij Marie-Christine Marghem (MR) in het Belgisch parlement de kracht van de daad. Het verschil tussen een Vlaming en Waal in de politiek. Dus geef België snel een nationale kieskring voor nationale materies…en een meerderheidskiesstelsel volgens gangbare modellen in de USA.

  2. De ene spreekt van 2, de andere van 5 en nu is er eentje van 4. Ik geloof dat 3 nog niet aan bod kwam (voor dummies: bedoeld is niet Tihange 3). Wie is de gegadigde? Altijd prijs.

  3. Ik was ooit voorstander voor sluiting van de Kerncentrales . gezien de actuele situatie ben ik voorstander van
    ten minste 4 kerncentrales van de nieuwe Generatie . Die 2 tussentijds Gascentrales is een schande , zelfs VOOR die oorlog in Oekraïne . Ben wel VOOR Vlaanderen maar nu haalt het Waalse verstand (sluwheid )wel de bovenhand .

Plaats een reactie

Delen