Marine Le Pen - Afbeelding: Shutterstock

Marine Le Pen - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Marine Le Pen: “Macron misbruikt conflict in Oekraïne om Fransen bang te maken”

Niels Geerinck

Marine Le Pen, de presidentskandidaat voor het Rassemblement National (RN), haalt hard uit naar de Franse president Emmanuel Macron. Volgens haar misbruikt hij het conflict om de angst onder de Fransen aan te wakkeren. “Omdat hij denkt dat die angst hem ten goede kan komen”, klinkt het. Le Pen wijst op de nood aan ernst en kalmte. “Een oorlog is immers geen videospelletje.”

Marine Le Pen haalde uit naar Emmanuel Macron. Ze is van mening dat de Franse president het conflict in Oekraïne uitspeelt in de presidentsverkiezingen. Le Pen hekelt de houding van Macron en zegt dat hij de oorlog gebruikt. “De president van de Republiek gebruikt de oorlog in Oekraïne om de Fransen bang te maken. Gewoon omdat hij denkt dat die angst hem op termijn goed zal uitkomen”, aldus de presidentskandidaat voor RN.

Le Pen is van mening dat Macron een dubbele houding aanneemt. “Donderdag verklaarde hij voor de Franse televisie, met een uitgestreken gezicht en een serieuze air, dat hij erg pessimistisch is over de uitkomst van de lopende onderhandelingen”, zegt ze. “Vervolgens antwoordde hij in een ander interview, in het Engels, dat hij net wél optimistisch is.” Volgens Le Pen kan het manipuleren van de publieke opinie “met zulke belangrijke en ernstige onderwerpen als oorlog” echt niet door de beugel.

Daarnaast wees ze erop dat “geen enkel land vandaag oorlog wil voeren tegen Rusland” en riep daarbij nogmaals op om “alles op alles te zetten” wat diplomatie betreft. Volgens haar “praten we met veel lichtheid over oorlog” en dat terwijl het zo’n ernstig onderwerp is dat juist met “veel ernst en kalmte” moet worden aangepakt.

“Oorlog is geen videospelletje”, besluit ze. “Een oorlog met Rusland zou er een zijn van hoge intensiteit. Ik wil niet dat Frankrijk in een conflict verzeilt geraakt met Rusland.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Marine Le Pen: “Macron misbruikt conflict in Oekraïne om Fransen bang te maken””

  1. Marine Le Pen zou best haar mond houden over “het conflict in in Oekraïne”. Door haar jarenlange collaboratie met oorlogsmisdadiger Poetin heeft ze diens dictatoriaal en kleptocratisch regime in het Westen salonfähig helpen maken. Het is nooit te laat om tot inzicht te komen en de Oekraïense vrijheidsstrijders te verdedigen, die, in een strijd van David tegen Goliath, strijden voor een soevereine natiestaat die Marine Le Pen beweert te verdedigen tegen betutteling van bovenaf.

Plaats een reactie

Delen