Russische president Vladimir Poetin. Shutterstock

Russische president Vladimir Poetin. Shutterstock

Uncategorized

Na uitsluiting Trump: Twitter laat Poetin account behouden

Van de redactie

Na tweetal weken oorlog en het vervolgens verspreiden van propaganda en desinformatie staat Poetins Twitteraccount nog steeds op actief. Dit tot ontsteltenis bij het Republikeinse publiek die ‘hun’ Donald Trump voor minder zagen vertrekken. “Is het binnenvallen van een ander land, het bombarderen van ziekenhuizen en het doden van burgers niet voldoende om de persoon in kwestie van Twitter te verwijderen?”, vragen ze zich stellig af.

Het Twitteraccount van de Russische president Vladimir Poetin, dat 1,5 miljoen volgers telt, blijft vooralsnog actief. Dit terwijl de troepen van Poetin doorgaan met hun invasie van Oekraïne dat ondertussen al tot meer dan 2000 Oekraïense burgerdoden heeft geleid. In de tussentijd gebruikte Poetin zijn Twitteraccount om propaganda over het conflict te verspreiden en noemde hij de invasie een “speciale militaire operatie om de Donbass te beschermen”.

Vragen bij consistentie Twitter

Twitter heeft begin vorig jaar het profiel van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump permanent opgeschort nadat ze meenden dat Trump aanzette tot geweld. In een persbericht zei Twitter toentertijd dat “wereldleiders en politici niet boven de regels staan en Twitter dus niet kunnen gebruiken om geweld aan te wakkeren”.

Republikeins Twitter stelt zich vragen bij de consistentie van Twitter, zeker nu blijkt dat naast Poetin ook Ali Khamenei, de opperste leider van Iran, nog steeds actief is op de site nadat deze laatste al openbaar opriep tot de vernietiging van Israël.

Ook Academicus Adrian Hilton merkte op dat Twitter Taliban-woordvoerder Zabihullah Mujahid bleef toegang verlenen ​​tot zijn account om Talibanpropaganda te verspreiden. Tijdens maar ook na de gewelddadige overname van Afghanistan door de terreurgroep in augustus vorig jaar. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Na uitsluiting Trump: Twitter laat Poetin account behouden”

  1. Nog meer mensen bannen van Twitter is 100 procent het foute antwoord. Een platform zou niemand mogen bannen op basis van de inhoud van de posts. Een krantenbezorger beslist toch ook niet om alleen krant x te bezorgen omdat de strekking van krant y hem niet bevalt.

  2. Op die manier wordt het weer eens duidelijk waarvoor twitter staat: fundamentalisten en een oorlogszuchtige worden met open armen ontvangen en niets wordt hen in de weg gelegd. Een ex president die als enige president geen oorlog begonnen is, wordt geweerd. 2 maten en 2 gewichten, je zou haast denken dat vivaldi aandelen heeft in twitter, die zijn met stip de regering die ook steeds met 2 maten en 2 gewichten werkt.

Plaats een reactie

Delen