Registratiecentrum Heizel (Belga)

Binnenland politiek

Niet-Oekraïners proberen misbruik te maken van registratiecentrum oorlogsvluchtelingen

Wannes Neukermans

Illegale migranten proberen nog steeds misbruik te maken van het registratiecentrum voor Oekraïense vluchtelingen op de Heizel. Dit was aan het eerste registratiecentrum aan Jules Bordet al het geval. Maar zonder succes: met een simpele paspoortcontrole vallen zij er tussenuit.

“De eerste dagen probeerden verschillende illegale migranten zich te laten registreren in het Jules Bordetziekenhuis, maar met een simpele paspoortcontrole vielen zij er tussenuit”, vertelde een medewerker van Mahdi bij de opening van het nieuwe registratiecentrum op de Heizel. Maar blijkbaar zijn er nog steeds enkelingen die een poging wagen.

Volgens een medewerker van de Dienst Vreemdelingenzaken gaat het echter om enkelingen, en is de procedure hetzelfde als bij andere asielzoekers. Oekraïense oorlogsvluchtelingen moeten zich registreren met hun paspoort. Als ze dat niet bijhebben, dienen ze zich eerst te wenden tot het consulaat in Brussel.

Elders valt te horen dat er dagelijks verschillende mensen geweigerd worden. Dit omdat ze al te lang in de Schengenzone verblijven, een verblijfskaart in het buitenland hebben of de openbare orde verstoord hebben. “Tegen deze mensen wordt niets gedaan”, klinkt het. Ze krijgen geen papier en worden naar huis gestuurd. De kritiek luidt dat deze mensen de facto de illegaliteit in worden gestuurd.

https://redactie.palnws.be/2022/03/nieuw-registratiecentrum-voor-oekraiense-vluchtelingen-geen-tijd-om-crisis-te-overschouwen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Niet-Oekraïners proberen misbruik te maken van registratiecentrum oorlogsvluchtelingen”

  1. Zolang men geen werk maakt van een ernstig en sluitend terugstuurbeleid blijft het dweilen met de kraan open, en blijft België aanzien worden voor het OCMW van de wereld. Met Vlaanderen als sponsor. Recent nog gelezen dat meer dan 70 % van de federale OCMW-subsidies naar Wallobrux gaan. Wat moet er nog meer gebeuren opdat onze beroepspolitiekers wakker worden ? En vertel niemand dat ze het niet weten.

  2. Hier doen zoals men met mijn belgische vriend in Kenia deed. Omdat zijn verblijfs-visum verlopen was, werd hij op het politiebureau achter de grendel gehouden, totdat hij een enkel ticket naar Brussel had geboekt. Hij heeft gratis Politievervoer tot op de luchthaven gekregen.

Plaats een reactie

Delen