Shutterstock

Uncategorized

Oekraïne claimt opnieuw een belangrijke Russische generaal te hebben gedood

Carl Deconinck

Het Oekraïense leger zou opnieuw een hoge Russische generaal om het leven hebben gebracht. Yakov Rezantsev zou gesneuveld zijn in een aanval bij Cherson.

Yakov Rezantsev was luitenant-generaal en stond aan het hoofd van het 49e gecombineerde leger. Hij zou al de zevende Russische generaal zijn die sneuvelt in Oekraïne en de tweede luitenant-generaal, een hoge militaire rang met drie sterren. Westerse specialisten vermoeden dat het lage moreel van de troepen de Russische legerleiding dwingt om zich bovengemiddeld veel aan het front te begeven. Daarbovenop zouden de Oekraïners ook de Russische communicatie kunnen afluisteren. Hierdoor kunnen ze de leidinggevenden traceren en uitschakelen.

De aanzienlijke verliezen in het hoge officierenkorps is uiterst zeldzaam in de oorlogsvoering van een modern land. Maar hierbij dient ook opgemerkt te worden dat ook de verliezen in de rest van het Russisch leger bijzonder hoog oplopen. Het Oekraïens leger zou ook conversaties hebben opgepikt waar een Russische soldaat klaagt dat Rezantsev zou beweerd hebben dat de oorlog maar enkele uren zou duren. Ondertussen zijn we een maand verder en hebben de Russen niet veel vorderingen gemaakt. Rusland ontkent echter de verliezen en lijkt in een andere realiteit te leven.

“Nieuwe fase”

Gisteren maakte Rusland bekend dat het nu een nieuwe fase van de oorlog ingaat. Het zal zich nu enkel concentreren op de Donbas nadat het, naar eigen zeggen, het merendeel van de Oekraïense militaire capaciteiten heeft uitgeschakeld. In het westen is er niemand die dat gelooft. Het Oekraïens leger heeft nu zelfs meer tanks dan toen de oorlog begon. Momenteel is het bezig met tegenaanvallen en kon al gebieden ten noorden van Kiev heroveren. Ook Cherson, de enige stad die de Russen konden veroveren, zou niet meer volledig in Russische handen zijn. Rezantsev zou gesneuveld zijn bij de luchthaven van Chornobaivka, vlak bij Cherson. Het is een belangrijke commandopost van de Russen en de Oekraïners voerden er al meerdere aanvallen uit. De lokale bevolking bleef er ook dapper protesteren tegen de bezetting.

Zła Ambasada op Twitter: “@nexta_tv https://t.co/XqhbJoAaqC” / Twitter

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Oekraïne claimt opnieuw een belangrijke Russische generaal te hebben gedood”

  1. Rusland wist dat deze oorlog geen wandeling in het park zou worden! De berichtgeving lijkt mij erg eenzijdig.De Oekraïners lijken geen verliezen te hebben?Rusland heeft>dan 10000 tanks(T72b3m,T80,T90 en T14).Dus enkele tientallen meer of minder zal het verschil niet maken!Als voormalig tankcommandant wisten wij op voorhand dat in geval van conflict met het voormalige Warshawpact er tussen de 5 en 10% van het Bataljon het er levend zouden van afbrengen!Een Bataljon bestond uit 40 Leopard1.Gisteren las ik dat de Amerikanen beweerden dat 60% van de afgeschoten raketten hun doel misten. Hoeveel bommen en raketten kwamen er te Afghanistan en Irak niet terecht op burgerdoelen?

Plaats een reactie

Delen