“Grootste staking sinds decennia” legt Duitsland plat

Bron: Twitter

Uncategorized

Oekraïne weigert transgenders te laten vertrekken: “Het zijn mannen en die moeten vechten”

Redactie PAL

De Oekraïense regering laat transvrouwen niet toe om het land te verlaten en naar buurlanden te vluchten. In plaats daarvan sturen de Oekraïense grenswachten hen terug en dwingen ze hen om zich bij de strijdkrachten aan te sluiten.

Sinds Rusland zijn aanval op Oekraïne begon, is in het land de krijgswet van kracht. Die schrijft onder andere voor dat alle mannen die tussen de 18 en 60 jaar oud zijn in het land moeten blijven om te vechten tegen de vijand. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen die ondertussen een geslachtsverandering hebben ondergaan.

Zelfs transgenders die al jaren als vrouw door het leven gaan, hebben nog steeds een paspoort waarop staat dat ze man zijn, en dat is wat grensbewakers zien wanneer ze de grens proberen over te steken. In veel gevallen worden transgenders die probeerden te vluchten daarom teruggestuurd. “Het zijn mannen, ze moeten gaan vechten”, klinkt het.

Minachting en vernedering

Volgens bepaalde bronnen zouden transgenders aan de grens met Polen het slachtoffer zijn van minachting en vernedering. Zo getuigde er iemand over de manier waarop grenswachters mensen fouilleren. “Oekraïense grenswachten kleden je uit en raken je overal aan”, klinkt het. “Je ziet aan hun gezichten dat ze zich afvragen ‘wat ben jij?’ alsof je een of ander dier bent of zo.”

Bij anderen zijn gelijkaardige getuigenissen te horen. “Ze namen ons mee naar een gebouw vlakbij de grensovergang”, vertelt een transvrouw. “Er waren drie agenten in de kamer. Ze vertelden ons dat we onze jassen uit moesten doen. Ze controleerden onze handen, armen, controleerden mijn nek om te zien of ik een adamsappel had. Ze raakten mijn borsten aan.”

Toch bleek dat niet genoeg om de grens over te mogen. “Na ons onderzocht te hebben, vertelden de grenswachters ons dat we mannen waren. We probeerden onze situatie uit te leggen, maar dat interesseerde hen niet.” Vervolgens zouden de grenswachters hen opgedragen hebben om zich bij het leger aan te sluiten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




23 gedachten over “Oekraïne weigert transgenders te laten vertrekken: “Het zijn mannen en die moeten vechten””

  1. Daar moet je inderdaad met al dat gezever niet afkomen. Ze kunnen toch ook met een rok aan en op hoge hakken een geweer vast houden, dan kunnen de Russen nog eens lachen voordat ze een kogel door hun kanis krijgen.

  2. Goed dat heel dat transgendergedoe eens aan de kaak wordt gesteld. Veranderen van geslacht kan niet. Als je geboren bent als man met xy-chromosoom dan blijf je dit heel je leven, wat er ook in je hersenpan omgaat

  3. Ook een middel om zich aan het oorlogsgeweld te onttrekken. Hen laten gaan zou echter discriminerend zijn t.o.v. de mannen, die geen keus hebben. Leg dit dan maar eens uit aan de naastbestaanden van gesneuvelden.
    De sympathie voor de Oekraïense zaak zal bij de poco-woko’s van de EU nu wel gauw wegsmelten.
    Kan men zich voorstellen dat ook bij ons in geval van oorlog deze privileges zouden kunnen worden ingeroepen, maar dan met gunstig gevolg?

  4. Transgenders. Wat ze denken te zijn dat zijn hun zaken. Ik ben voor vrijheid van geloof. Wat anderen er over denken, dat zijn eveneens hun zaken en is ook vrijheid van geloof. Zelf zal ik nooit meegaan in het transgenderverhaal. Trouwens ‘vrouwen’ kunnen ook meevechten. Zeker als ze een mannenlichaam hebben.

  5. Vermits transgenders geen baarmoeder noch eierstokken chirurgisch kunnen laten monteren omdat hun darmen in de weg zitten, blijven het biologisch uiteraard wel mannen en is hun plaats aan het front, net zoals voor andere mannen die niet chirurgisch omgebouwd werden.

Plaats een reactie

Delen