Afbeelding illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Onderhandelingen Oekraïne-Rusland: “We merken aanzienlijke vooruitgang”

Niels Geerinck

De onderhandelingen tussen Moskou en Kiev verlopen momenteel positief, zo benadrukken de landen. Er klinken hoopvolle signalen uit beide kampen. De Russische en Oekraïense delegaties ontmoeten elkaar nu al ongeveer twee weken. “We merken een aanzienlijke vooruitgang”, klinkt het bij de delegatie uit Moskou.

De Russische delegatie liet zich positief uit over de gesprekken die momenteel door beide landen worden aangeknoopt. “Als we de eisen van beide delegaties vandaag vergelijken met die van in het begin, dan merken we een aanzienlijke vooruitgang”, aldus Leonid Sloetski. Volgens hem zit er “in de komende dagen” een mogelijkheid tot het vinden van gemeenschappelijke grond in de pijplijn.

De twee landen troffen elkaar al in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland en in het Turkse Antalya. Volgens meer recente berichten zou er nog een bijeenkomst in Israël volgen binnen afzienbare tijd.

Momenteel is het nog onduidelijk of er een ontmoeting zal plaatshebben tussen de Russische president Vladimir Poetin en zijn Oekraïense evenknie Volodymyr Zelensky. In een mededeling op de Russische staatstelevisie sloot Kremlin-woordvoerder Dimitri Peskov zo’n treffen alvast niet uit. “We begrijpen wat de uitkomst van die bijeenkomst moet zijn en wat de partijen daar zullen bespreken”, aldus Peskov.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Onderhandelingen Oekraïne-Rusland: “We merken aanzienlijke vooruitgang””

  1. Vrede ieder rationeel mens verlangt er naar. Ondertussen gaan de NAVO en EU onverminderd verder met provocaties vanuit Polen te stimuleren om Poetin uit te dagen de fatale fout te maken die aanleiding zal geven tot een totale oorlog. Oorlog aangestuurd vanaf de andere kant van de Atlantische oceaan (USA) en daarna is China aan de beurt. Uncle Sam’s natte droom de wereld overheersen. Wanneer hebben we dat scenario nog gezien? Juist tussen september 1939 en december 1941 met de USA in Azië en Europa.

  2. Oekraïene ligt plat,en die stand up comedian wil ons wijsmaken dat Poetin zijn wensen zou verzwakken.01 april is binnen 14 dagen.Dirk,het is nu het moment om te kopen,kaarsen aandelen en wapens,ik heb zeer weinig scrupules,winst alleen telt,het verlies moet ik ook zelf dragen.

Plaats een reactie

Delen