Pakistaanse vrouwen onthoofden lerares wegens godslastering

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Pakistaanse vrouwen onthoofden lerares wegens godslastering

Carl Deconinck

Een school in de Pakistaanse stad Dera Ismail Khan werd opgeschrikt door een gruwelijk incident. Een vrouwelijke lerares en twee studentes vermoordden een andere lerares wegens godslastering.

De drie vrouwen zitten momenteel in de cel. Ze verklaarden aan de politie dat een familielid, een 13-jarig meisje dat ook opgepakt werd door de politie, een droom had over de profeet Mohammed die haar vertelde dat het slachtoffer blasfemie had gepleegd tegen de profeet. Daarom zou de profeet hen opgedragen hebben om het slachtoffer te doden. Er zou ook sprake zijn van een persoonlijke vete met de hoofdverdachte, Umra Aman.

De drie daders zijn jonge vrouwen van 21, 17 en 24 jaar. De twee jongste zijn zussen van elkaar. De oudste, ook een lerares, is Umra Aman. De politie meldt dat ze hun slachtoffer aanvielen met een knuppel en een mes. Het slachtoffer, Safoora Bibi, was 21 jaar en gaf er ook les. Ze zou ook een aanhangster zijn geweest van de religieuze leider Maulana Tariq Jameel. Iets wat de andere vrouwen tegen de borst stuitte. De koepelorganisatie van de scholen in Pakistan veroordeelde de moord en noemde het incident “ongelukkig”. Ze willen een onafhankelijk en eerlijk onderzoek. De schuldigen moeten gearresteerd en bestraft worden, oordeelt de koepel.

Godslastering ligt gevoelig

Godslastering of blasfemie ligt erg gevoelig in het streng islamitische Pakistan. Geregeld breken er lynchpartijen uit over het onderwerp. De plaats van de feiten ligt aan de grens met Afghanistan, waar men ook streng in de leer is. De school was een madrassa of Koranschool. Dergelijke scholen trekken miljoenen arme kinderen aan in het land en zijn in handen van radicale clerici. Volgens velen dienen de scholen als ‘indoctrinatiemachine’ voor jonge mensen om een strikte interpretatie van de Koran te verspreiden, terwijl wiskunde of wetenschap er ondermaats is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

19 gedachten over “Pakistaanse vrouwen onthoofden lerares wegens godslastering”

  1. Zulks zou nooit gebeurt zijn onder het bewind van de lieve taliban, daar mogen de vrouwen zelfs n iet naar school dus had het nooit kunnen gebeurt zijn. De islam is het geloof van de vrede, dat is nu alweer eens bewezen.

  2. Iedere maatschappij heeft het recht zich te organiseren volgens eigen regels. De islamitische staten zijn nogal streng in de handhaving van hun waarden en normen. Dus dit voorval hoeft niet te verbazen. In onze Westerse Maatschappij daarentegen wordt vooral lippendienst bewezen aan de verdediging van onze waarden en normen, maar staat men klaar met allerlei strafbare fobieën tegen fundamentalistische religies en wegkijken van alle racisme die inherent is aan elke bevolkingsgroep. Maar blijkbaar is enkel het westers racisme een probleem. Rare jongens die Westerlingen.

  3. Inderdaad Paul maar ergens zit er toch een fout in je artikel, in de islam bestaan geen normen en waarden zoals wij in onze beschaving kennen. Men zegt dat de islam een levensbeschouwing is maar voor mij zijn alle sektes DOODSbeschouwingen. Liesbeth zal het het je nog wel duidelijk maken want tenslotte zit ze met haar boerka te bidden uit de koran 2/24, die ze zo verheerlijkt, om de ongelovigen te doden. http://www.arsfloreat.nl om de koran te downloaden.

Plaats een reactie

Delen