Voorzitter Maxime Prévot. Photonews

Voorzitter Maxime Prévot. Photonews

Uncategorized

Partij cdH wordt beweging ‘Les Engagés’

Van de redactie

De Waalse centrumpartij Centre démocrate humaniste (CDH) vormt zichzelf om tot een politieke beweging en kiest een nieuwe naam: ‘Les engagés’. Dat heeft voorzitter Maxime Prévot zaterdagavond bekendgemaakt op een congres in Brussel. De christendemocraten treden daarmee ook in de voetsporen van Vooruit door zichzelf nu te profileren als beweging in plaats van partij.

De partijmilitanten waren zaterdag in het Brusselse Tour & Taxis bijeengekomen om te stemmen over de vernieuwing en de partij te reorganiseren in een ‘participatieve burgerbeweging’. Die nieuwe beweging wil breken met de politieke codes en de particratie.

De vroegere christendemocratische partij cdH verandert van naam en heet voortaan ‘Les Engagés’. De naamsverandering is onderdeel van de herbronning die de partij in januari 2020 op gang trok na de weinig succesvolle verkiezingen van 2019. De partij krijgt ook een nieuw logo en een nieuwe kleur, turquoise. Centraal in het nieuwe project van de vroegere christendemocraten staat het concept ‘regeneratie’.

Maatschappij heeft nood aan kompas

Volgens voorzitter Maxime Prévot zal de nieuwe beweging “resoluut centristisch en progressief” zijn. “De maatschappij heeft duidelijk nood aan een kompas”, zei Prévot tijdens zijn toespraak tot het congres. Hij belooft naar eigen zeggen een alternatief te bieden voor simplisme, extremisme en populisme, die volgens hem “de democratie teisteren“.

Volgens de nieuwe politieke beweging waren er vandaag 1.300 mensen aanwezig op het congres, onder wie zowat een vierde niet-leden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Partij cdH wordt beweging ‘Les Engagés’”

  1. Gedaan met de C. En hoe zit het bij de CD&V ? Bij het ACW hebben ze de C al buiten gebonjourd, het heet nu Beweging.net ( alhoewel sommigen, omwille van het Arcopar probleem zeggen Beweging.vuil). Er schiet niet veel meer christelijks over, daar bij onze kaloten en tjeven…

Plaats een reactie

Delen