Conner Rousseau (Belga)

Binnenland politiek

“Partijvoorzitter kan zingen, maar tijd voor interviews over kernenergie heeft hij niet”

Wannes Neukermans

Afgelopen vrijdag werd Vooruit-voorzitter Conner Rousseau ontmaskerd als finalist in het VTM-programma ‘The Masked Singer’. Het leverde hem veel commentaar op: moet een partijvoorzitter wel deelnemen aan zulke programma’s? Vooral gezien de hoge energieprijzen en de oorlog in Oekraïne is de timing zeer slecht. En wat blijkt: vanochtend was ‘KingConnah’ niet beschikbaar om in het Radio 1-programma ‘De Ochtend’ uitleg te komen geven over het kernakkoord. Op hetzelfde moment kon u hem live horen zingen op Qmusic.

VRT-Wetstraatwatcher Ivan De Vadder trok grote ogen toen bleek dat Rousseau verstopt zat in het konijnenpak. De timing van dit programma valt slecht, al is dat niet helemaal de schuld van de Vooruit-voorzitter: “Ook al kon Rousseau destijds natuurlijk niet weten dat er een oorlog zou uitbreken. Maar je kan je afvragen of politici wel moeten deelnemen aan dit soort programma’s.”

Politici in entertainmentprogramma’s

In het verleden deden al verschillende politici mee aan entertainmentprogramma’s, al ligt dat nu anders. De communicatiestijl van Conner Rousseau lag al vaker onder vuur. Denk aan de befaamde quote “He’s back, bitches”, toen hij aankondigde dat Frank Vandenbroucke uit zijn pensioen gehaald werd om minister van Volksgezondheid te worden.

Rousseau is echter een andere mening toegedaan. Hij vindt het normaal dat politici meedoen aan dit soort entertainmentprogramma’s. “Men wil altijd dat politici tussen de mensen staan. Ik ben een gewone gast van 29 die ook eens iets anders wil doen, naast mijn job. ‘The Masked Singer’ is opgenomen in een periode dat het rustiger was voor mij, op zondagen, dus dat ging. Stel dat ze mij vandaag zouden vragen, voor opnames volgende week: dat zou niet gaan, niet met mijn agenda, en ook niet met de context”, geeft hij toe. “Maar ik ga me niet excuseren, want die opnames zijn tien maanden geleden ingeblikt. En je weet nooit wat er tien maanden later zal gebeuren.” 

Deze ochtend was Rousseau niet beschikbaar om uitleg te geven in ‘De Ochtend’ over de verlenging van twee kernreactoren. Maar hij had wel tijd om op Qmusic en MNM interviews te geven over zijn deelname aan ‘The Masked Singer’. Op die eerste zender zong hij zelfs live nog een liedje. “Absurd”, volgens Tom Lamont (Vlaams Belang). Ook Ivan De Vadder was scherp: “Een interview over kernenergie, dat zat er niet in. De voorzitter horen zingen, dat wel.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

27 gedachten over ““Partijvoorzitter kan zingen, maar tijd voor interviews over kernenergie heeft hij niet””

  1. Zo ‘n dwaas konijn zal altijd wel geadoreerd worden door een kudde giechelende pubers en in de boekskens. Misschien kan Connard eens meedoen aan een programma als ‘boer zoekt vrouw’.
    Eens tot de jaren van inzicht en verstand gekomen zal een deel van zijn aanbidsters wel een andere richting uitkijken. Voor het andere deel zal alle hoop op beterschap verloren zijn.

  2. Ach, wat een jaloerse azijnpissers zijn jullie allemaal. Laat die jongeman van 29 zich toch in eigen stijl en op eigen sloefkes die iets mogen kosten, voorbereiden op het burgemeesterschap van Sint-Niklaas! Verdient de hoofdstad van het Zoete Land van Waas niet een véél betere burgervader, al is ’t er eentje van maar vooraan in de 30, dan zo’n slome N-VA-er van wie de burgers niet weten dat hij bestaat? Is er een goochelaar op ’t stadhuis aan de Grote Markt die zijn hoge hoed wil bovenhalen om er een rood konijn met véél vrije tijd uit te voorschijn te toveren? Heel lange oren waarin Conner-konijn met heel veel aandacht de grieven van het volk kan opvangen, zijn uiteraard een héél groot pluspunt!

  3. Volledig akkoord als je er een bijjobke bij je toch al zeer riant loon wil op nahouden, maar leer dan je prioriteiten stellen. Het ging over zijn Vivaldi en over het licht dat zal uit gaan bij de Vlamingen vanaf 2025, als je zang carrière dan prioritair is, dan sluit je je beter aan bij de andere Vlaamse zangers ipv politicus te worden, maar de wedde zal wel doorslag gevend zijn.

  4. Hij is aan het werken aan zijn volgende stap in zijn carrière: zanger worden bij de Romeo’s! Dus heeft hij geen tijd om zich bezig te houden met onbenulligheden zoals gezinnen die hun elektriciteit of hun gas niet meer kunnen betalen.

Plaats een reactie

Delen