Gender Pay Gap Bot (Bron: Twitter)

Cultuuroorlog

Pijnlijk: Twitterbot legt hypocrisie van bedrijven rond Internationale Vrouwendag bloot

Redactie PAL

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag is op Twitter een account verschenen dat automatisch berichten van bedrijven analyseert wanneer ze over Vrouwendag tweeten. Daarbij reageert de Twitterbot, die de naam Gender Pay Gap Bot draagt, steeds het verschil tussen wat vrouwen en mannen binnen dat bedrijf verdienen.

Heel wat bedrijven plaatsen op Internationale Vrouwendag berichten op sociale media waarin ze hun vrouwelijke werknemers in de verf zetten. Dat men daarmee het bedrijf in een positief daglicht stelt, staat vast. Echter, wanneer blijkt dat diezelfde bedrijven vrouwen een stuk minder betalen dan mannen, dan wordt het eerder gênant. Jammer genoeg voor die bedrijven is net dat de taak van de Gender Pay Gap Bot op Twitter.

Hypocrisie

Vooral Britse bedrijven of organisaties worden door het account geviseerd, al zijn er ook enkele internationale organisaties die zich laten opmerken. Zo plaatste vliegmaatschappij Ryanair een tweet met een foto van vrouwelijke werknemers. “Alleen zijn ze briljant, samen zijn ze niet te stoppen”, staat er boven de foto. Een mooie boodschap, al wijst de Pay Gap Bot er wel op dat vrouwen gemiddeld 68,6 procent minder betaald worden dan mannen bij Ryanair.

(Lees verder onder de tweet.)

Een ander opvallend voorbeeld is de wereldbekende Universiteit van Oxford. Hoewel universiteiten zich vaak laten opmerken als bakens van progressiviteit en feminisme, lijkt de realiteit toch wat anders te liggen wanneer het gaat over gelijke verloning. Zo zou het loon van vrouwelijke medewerkers 13,7 procent lager liggen dan dat van mannen.

(Lees verder onder de tweet.)

Ook investeringsbank Goldman Sachs plaatste een tweet naar aanleiding van Internationale Vrouwendag. “Vandaag vieren we de vrouwen die onze internationale firma dagelijks leiden met hun genialiteit, passie en superkrachten”, aldus de bank. Toch worden vrouwen bij Goldman Sachs ongeveer 36,8 procent minder betaald dan mannen. Er kan dus zeker van enige hypocrisie gesproken worden in de berichten rond Vrouwendag.

(Lees verder onder de tweet.)

Omgekeerde discriminatie

Hoewel er heel vaak aandacht gaat naar het feit dat vrouwen minder betaald worden dan mannen, zou het niet correct zijn om te denken dat het omgekeerde niet voorkomt. De Pay Gap Bot toont duidelijk aan dat er ook heel wat bedrijven zijn waar vrouwen beter betaald worden dan mannen. Opvallend genoeg gaat het daarbij vaak om lokale besturen.

Zo verdienen vrouwen in Wigan Council, het lokale bestuur van de stad Wigan, in de buurt van Manchester, gemiddeld 12,5 procent meer dan hun mannelijke collega’s.

(Lees verder onder de tweet.)

Ook bij bedrijven die zich in en rond de gezondheidszorg bevinden, worden vrouwen vaak beter betaald dan mannen. Zo verdienen vrouwen bij de West London National Health Service Trust ongeveer 3 procent meer dan mannen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Pijnlijk: Twitterbot legt hypocrisie van bedrijven rond Internationale Vrouwendag bloot”

  1. Zou dat militant en discriminerend “Feminisme” gestoeld zijn op het ouderwets Freudiaans concept “der Penisneid” ? Hoogste tijd dat de Xantippes en Dolle Mina’s weerwerk gaan krijgen van een even militant “Masculisme” opdat wij uiteindelijk een “Internationale Mannendag” zouden krijgen om discriminatoire misandrie te counteren ! Tot spijt van elke feministe die het benijdt, wij hebben wel “ballen aan ons lijf” , koop u ter zoete wraak een stel metalen pétanque ballen zodat u zich mogelijk getroost zou kunnen voelen. Het weze u van ganser macho harte gegund, echt waar en zonder zwans.

Plaats een reactie

Delen