Kamerlid Ortwin Depoortere (Belga)

Binnenland politiek

Politiekantoor Molenbeek aangevallen met molotovcocktails: “Dit is terrreur”

Wannes Neukermans

Maandagavond hebben minstens twee personen met molotovcocktails gegooid naar het politiekantoor in Sint-Jans-Molenbeek. Dat is te zien op camerabeelden van het politiekantoor. Een van de molotovcocktails belandde in het commissariaat, terwijl er een andere tussen de geparkeerde voertuigen belandde. Vlaams Belang-Kamerlid Ortwin Depoortere hoopt dat de daders gestraft worden: Het geweld tegen de politie wordt alsmaar erger. Dit gaat zonder meer om terreur: een opzettelijke aanslag tegen onze overheid en politie met als doel ze te verjagen. De daders moeten opgespoord en keihard aangepakt worden.

Maandagavond weerklonken aan het commissariaat in Sint-Jans-Molenbeek plots knallen en boegeroep. Minstens twee betrokkenen, maar hoogstwaarschijnlijk meer, gooiden met molotovcocktails naar het politiekantoor en de voertuigen die ervoor stonden. “We kunnen bevestigen dat het om beelden van maandagavond gaat. Er zijn projectielen richting het commissariaat gegooid”, klinkt het bij politiezone Brussel-West. Het gerechtelijk onderzoek is nu in handen van het Brusselse parket.

Verlinden moet in actie schieten

Depoortere noemt de beelden van de aanslag “schokkend”. “Hoewel dergelijk geweld tegen politiediensten helaas meer en meer voorkomt, zeker in Brusselse gemeenten als Molenbeek”, aldus het Kamerlid. Daarom roept hij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (Open Vld) op tot actie: “Maar een gepast initiatief om aan het misdadig gedrag van dat geboefte een eind te maken blijft steeds achterwege.”

Brussels Vlaams Belang-voorzitter en senator Bob De Brabandere bevestigt: “In verscheidene wijken van onze hoofdstad zijn bendes straatcriminelen heer en meester. Politieagenten, maar ook brandweerlui en hulpdiensten worden er zomaar aangevallen.” Tijd om die mensen beter te beschermen, aldus De Brabandere. “Daarom is een zerotolerantiebeleid nodig, met gerichte politiecontroles. Daders moeten via camerabeelden opgespoord en opgepakt worden en vervolgens kordaat worden gestraft door middel van snelrecht.”

“Onze strafwetgeving moet dringend aangepast worden”, besluit Depoortere. “Er moet bij het plegen van elke vorm van fysiek geweld tegen politieambtenaren, bij het uitoefenen van hun beroep, een afzonderlijke verzwarende omstandigheid worden ingevoerd. En het parket moet wat ons betreft bij elke vorm van fysieke geweld dagvaarden. Van seponeren mag geen sprake zijn. Wie niet horen wil, moet voelen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

11 gedachten over “Politiekantoor Molenbeek aangevallen met molotovcocktails: “Dit is terrreur””

  1. Is Annelies Verlinden naar een andere partij overgestapt? Ze zal hoe dan ook eerst aan de Groenen moeten vragen of ze a.u.b. wel mag optreden tegen de herrieschoppers. Die zijn voor hen immers ‘vereenzaamde en verwarde mannen’.

Plaats een reactie

Delen