Annick Ponthier (Foto Belga)

Uncategorized

Ponthier (VB) over reis Dedonder: “Belediging voor de commissie”

Wannes Neukermans

Annick Ponthier, Kamerlid voor Vlaams Belang en voorzitter van de bijzondere commissie Buitenlandse Zendingen, reageert verbolgen op de reis van Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) naar Estland. “Het bezoek van de commissie aan Estland werd al twee keer uitgesteld, zonder daar een duidelijke reden voor te geven. Het gebrek aan transparantie van deze minister van Defensie is een belediging voor de commissieleden.”

Een bezoek van de commissie Defensie aan de Belgische troepen in Estland stond al lang voor de oorlog in Oekraïne op de planning, maar werd twee keer uitgesteld. “We moesten zelf uitvissen waarom Dedonder die missies annuleerde. Een keer ging het om een corona-uitbraak in Estland zelf, en de andere keer zou het om een transportkwestie gaan”, aldus Ponthier. Op uitleg van de minister konden de commissieleden niet rekenen. “Het gebrek aan transparantie is een schande.”

Manier van werken onaanvaardbaar

Als voorzitter van de bijzondere commissie Buitenlandse Zendingen vindt Ponthier het belangrijk om de NAVO-detachementen te bezoeken. “Door corona is dat al vaker uitgesteld. En dat de minister nu twee keer een reis naar Estland annuleert, om er dan uiteindelijk met haar eigen journalisten naartoe te vliegen, maakt het alleen maar pijnlijker.”

De manier van werken van deze minister wekt frustratie op bij het Kamerlid van Vlaams Belang. “Maar dat is typisch PS zeker?”, reageert ze. Ponthier zetelde al vaker in de commissie Defensie, onder andere toen Pieter De Crem (CD&V) de bevoegde minister was. “Ik wil De Crem op politiek vlak zeker niet verdedigen, maar het was wel aangenamer werken met hem. Hij hield zich aan de afspraken, was correct in de omgang en was toegankelijker voor vragen van commissieleden.” Iets wat dus niet kan gezegd worden over Dedonder. Want wat zij eigenlijk doet, is het werk van de commissieleden saboteren, door het gebrek aan transparantie en communicatie. “Ze maakt ons werk praktisch onmogelijk, terwijl we wel verkozen zijn om dat te doen. Dit is een belediging naar de commissie.”

https://redactie.palnws.be/2022/03/diva-dedonder-chartert-peperduur-vliegtuig-voor-pr-reis/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Ponthier (VB) over reis Dedonder: “Belediging voor de commissie””

  1. normaal het geld komt toch uit Vlaanderen en die zijn er volledig mee eens de maffia van VLD moslims geven ook
    300.000.000. miljoen aan een Marokkaanse u oord er niets meer van de moslim Somers heeft dat in een doofpot gestoken met de Croo niet vergeten belasting geld de Vlamingen die op zulke partijen hun stem geven zijn mee verantwoordelijk VLD moslim PARTIJ CD&V Groen en socialisten

  2. Wat doen onze belgische militairen in godsnaam in Estland ? (Estland is het land dat op aanstoken van de Amerikaanse CIA, Taiwan aanspoorde om een ambassade te openen in Tallinn) Estland is de speelbal, de blafhond van de VS tegen China. Maar daar hoor ik Annick Ponthier, Kamerlid voor Vlaams Belang, niet over protesteren.

Plaats een reactie

Delen