België is Europees kampioen staken, volgens Duits onderzoeksinstituut

Staking Delhaize. Photonews

Uncategorized

Prins Lorenz blijkt bestuurder in holding Russische oligarch die gespaard wordt van sancties

Redactie PAL

Prins Lorenz, de echtgenoot van prinses Astrid en de schoonbroer van koning Filip, wordt door de Italiaanse krant ‘Corriere Della Sera’ gelinkt aan oligarch Vladimir Sergeevitsj Lisin. Zo zou Lorenz bestuurder zijn in de ‘Fletcher Group’, de familieholding van Lisin. Er wordt dan ook gefluisterd dat de link tussen Lorenz en Lisin de reden is dat de oligarch als één van de enigen ontsnapt aan Europese sancties.

Vladimir Sergeevitsj Lisin is één van de rijkste Russische oligarchen, met een fortuin dat naar schatting zo’n 23,5 miljard euro bedraagt. Die gigantische rijkdom heeft hij vergaard als hoofd van het bedrijf NLMK, dat zich toelegt op staalproductie en transport. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Lisin heel dicht staat bij de Russische president Poetin. Het zou dan ook logisch zijn dat Lisin getroffen wordt door de Europese sancties, die oligarchen het leven moeilijk proberen te maken.

Wat blijkt: Lisin wordt als één van de enigen gespaard van Europese sancties. Tot nu toe was niet helemaal duidelijk waarom, al denkt een Italiaanse krant daar nu het antwoord op gevonden te hebben.

Lorenz van Oostenrijk-Este

Lorenz van Oostenrijk-Este, de echtgenoot van prinses Astrid, blijkt al vele jaren bestuurder te zijn in de familieholding van Lisin. De ‘Fletcher Group’ heeft haar zetel op Cyprus en beheert het vermogen van Lisin en zijn familie. Volgens officiële documenten zou Lorenz zelfs de rol van directeur op zich nemen in de holding.

Deze banden tussen Lorenz en Lisin doen de Italiaanse krant vermoeden dat Lorenz een rol gespeeld heeft in het feit dat Lisin tot nu toe niet geraakt werd door Europese sancties. Men spreek zelfs van “een Belgisch schild tegen de sancties.” Daarnaast is Lorenz ook al 40 jaar actief in de Oostenrijkse privébank Gutzwiller & Cie, waar het vermogen van onder meer oligarchen wordt beheerd. De krant stelt dan ook dat het goed mogelijk is dat Lisin daar beleggingen doet.

Prins Lorenz zelf heeft nog niet gereageerd op de beweringen van de krant.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Prins Lorenz blijkt bestuurder in holding Russische oligarch die gespaard wordt van sancties”

Plaats een reactie

Delen