Photo News

Photo News

Uncategorized

Protesten tegen president Saied in hoofdstad Tunesië

Belga Press Agency

In de Tunesische hoofdstad Tunis zijn duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen president Kais Saied. Ze beschuldigen hem van een machtsgreep.

In juli schortte Saied, die sinds 2019 aan de macht is, het parlement op en stuurde hij de premier de laan uit. Daarna breidde hij zijn wetgevende en uitvoerende macht uit en schortte hij delen van de grondwet op. De oppositie verzette zich daartegen en sprak over een staatsgreep. Sindsdien zijn er straatprotesten. Tunesische betogers houden borden en nationale vlaggen omhoog tijdens een demonstratie tegen hun president, niet ver van het hoofdkwartier van de Tunesische Assemblee (parlement), in de hoofdstad Tunis. 

Saied, een voormalige rechtenprofessor, verdedigde zijn optreden en beloofde de rechten en vrijheden te garanderen. Tunesië werd lang beschouwd als het enige democratische succesverhaal van de Arabische protesten van 2010 en 2011.

Tunesische betogers houden borden en nationale vlaggen omhoog tijdens een demonstratie tegen hun president, niet ver van het hoofdkwartier van de Tunesische Assemblee (parlement), in de hoofdstad Tunis. © Photo News

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

Plaats een reactie

Delen