Tijdgeest: een heldere geest in onze beroerde tijd

Rik Torfs. Photo News

Uncategorized

Rik Torfs: “Minder afhankelijkheid van Groen zou staatsfinanciën helpen”

Redactie PAL

Voormalig KU Leuven-rector Rik Torfs heeft op Twitter opnieuw uitgehaald naar Groen. Hij deed dat naar aanleiding van de standpunten van de partij, die onafhankelijker wil worden van Rusland op vlak van energie. “Minder afhankelijkheid van Groen zou onze staatsfinanciën vooruit kunnen helpen”, stelt Torfs.

Kerkjurist Rik Torfs heeft waarschijnlijk geen partijkaart van Groen op zak. Op Twitter deinst hij er dan ook niet voor terug om de partij af en toe onder vuur te nemen. Vandaag deed hij dat naar aanleiding van recente uitspraken die minister van Energie Tinne Van der Straeten deed. Volgens haar moeten we namelijk minder afhankelijk worden van Rusland voor onze energienoden. Daartoe richtte ze een taskforce op.

“Groen wil minder afhankelijkheid van Poetin”, schrijft Torfs, die akkoord gaat met het standpunt van de partij. “Maar minder afhankelijkheid van Groen zou onze staatsfinanciën ook vooruit kunnen helpen”, klink het.

(Lees verder onder de tweet.)

Voorstellen van Groen worden door Torfs wel vaker op humoristische wijze bespot. Zo had hij het eerder deze week nog over het voorstel om jaarlijks het brandstofgebruik met 2 tot 4 procent te verminderen. “De laatste 2 tot 4 kilometer dan maar met de bakfiets”, stelde Torfs voor.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




18 gedachten over “Rik Torfs: “Minder afhankelijkheid van Groen zou staatsfinanciën helpen””

  1. Rik Torfs blijft een bewonderenswaardig man, guitig én vaak heel raak. Een genoegen om hem bezig te horen. Hij steekt torenhoog boven het volkje van de Wetstraat uit.

  2. Rik TORFS is een man naar mijn hart, dat neemt niet weg dat ik het altijd met hem eens ben maar als het over de groene rakkers heeft, heeft hij gelijk en niet enkel als over groen gaat.

  3. “Groen wil minder afhankelijkheid van Poetin.” Akkoord. Maar minder afhankelijkheid van Groen zou onze staatsfinanciën ook vooruit kunnen helpen (sic). Prachtig verwoord. I like professor Rik Torfs.

  4. Het is vooral hun leugenachtigheid dat de mensen dwars ligt, domme Tinne voorop. Kan dat vrouwmens liegen zeg!!! En haar kar 180 graden draaien ligt haar ook nog goed. Dat men dat liegebeest maar snel afvoert, en liefst nog VOOR 2024.

  5. De voormalige Vogels-voorzitter van Agalev heeft ooit in ’n interview zonder blikken of blozen toegegeven dat de partij door Moskou gesteund werd. Momenteel zeggen waarnemers dat het zelfde het geval is met de Russische gaslobby tov Groen. Misschien hebben die het zelf niet eens “in de mot”, of vinden zij dat het doel de middelen heiligt. Altijd landverraders geweest.

  6. Nu vraag ik mij af waarom Torfs zo afgeeft tegen Groen, want alles wat in zijn universiteit in Leuven afstudeert is in die jaren professioneel omgevormd tot een Groene woke naïeveling.

Plaats een reactie

Delen