Vlaanderen verantwoordelijk voor 80 procent van Belgische export

Havenhuis van Antwerpen. Shutterstock

Cultuuroorlog

Rik Torfs over wokedenken: “Laat u niet belasten door een schijnbare erfzonde die een open geest verlamt”

Redactie PAL

Voormalig KU Leuven-rector Rik Torfs heeft zich op Twitter opnieuw duidelijk uitgesproken tegen het wokedenken dat almaar couranter wordt. Volgens Torfs zou dit tot “een sluimerend schuldgevoel” leiden, wat volgens hem helemaal niet nodig is.

Dat kerkjurist Rik Torfs geen fan is van woke, is natuurlijk al langer geweten. Op Twitter spreekt hij zich dan ook geregeld uit tegen de doorgeslagen aandacht voor sociale onrechtvaardigheid. Daar kan hij over het algemeen op heel wat bijval rekenen en worden zijn berichten lustig gedeeld.

Ook vandaag stuurde hij een dergelijke tweet de wereld in, waarin hij het wokedenken veroordeelt. Volgens Torfs zou het gros van de bevolking geen aansluiting vinden bij de wokebeweging. “In theorie zijn de meeste mensen tegen het woke-denken”, schrijft hij. Toch zijn veel mensen er onbewust vatbaar voor. “En toch sluipt het vaak langzaam hun leven binnen en leidt het tot een sluimerend schuldgevoel.” Volgens Torfs zou dat het vrije denken belemmeren. “Laat u niet belasten door een schijnbare erfzonde die een open geest niet stimuleert maar juist verlamt”, geeft hij mee.

(Lees verder onder de tweet.)

Ook in het verleden heeft Torfs zich al tegen woke uitgesproken. Zo gaf hij enkele maanden geleden aan dat hij de redenering achter het wokedenken niet begrijpt. Volgens Torfs is het namelijk geen duurzame manier om over de maatschappij na te denken. “Soms ben ik benieuwd hoelang het woke-discours en de gedachte dat je moet discrimineren om discriminatie te vermijden overeind zullen blijven.”

(Lees verder onder de tweet.)

Daarnaast ziet Torfs ook een duidelijk verband tussen de wokebeweging en een bedreiging van de mensenrechten. In een andere tweet noemt hij het “merkwaardig dat een beweging die mensenrechten wil verdedigen ze uiteindelijk bedreigt”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Rik Torfs over wokedenken: “Laat u niet belasten door een schijnbare erfzonde die een open geest verlamt””

  1. “Soms ben ik benieuwd hoelang het woke-discours en de gedachte dat je moet discrimineren om discriminatie te vermijden overeind zullen blijven.” Simpel antwoord: nog heel lang. Zolang minderheidsgroepen het woke-gedachtegoed kunnen misbruiken om allerlei voordelen te verkrijgen, en zolang onze msm-journalisten erin meegaan, en zolang we van overheidswege allerlei extreemlinkse organisaties blijven subsidiëren (ook via de Vlaamse regering trouwens; hallo N-VA?) zal dit circus gewoon blijven voortduren.

  2. Het woke-denken is blijkbaar vooral aanwezig bij invloedrijke mensen aan de universiteiten, en dat klopt alvast voor de UGent. Maar dat betekent dat de mensen die hun daar geplaatst of verkozen hebben, de voorkeur geven aan dommeriken of bekrompen mensen. Een slecht teken. Verkozen na talrijke manipulaties van je zetbazen, Gentse Vandewalle ?

  3. De linkerzijde verving het geloof in Christus door het geloof in maakbaarheid. De erfzonde van het paradijs door de erfzonde van de kolonisatie. Hel en duivel door racisme en fascisme. De vroegere pastoors werden de huidige journalisten. De wekelijkse zondagspreken de huidige media. Een zaak bleef dezelfde. Het behoud van de macht.

Plaats een reactie

Delen