Russisch minister van Buitenlandse Zaken Lavrov: "We hebben Oekraïne niet aangevallen"

Russisch minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov. Shutterstock

Uncategorized

Russisch minister van Buitenlandse Zaken Lavrov: “We hebben Oekraïne niet aangevallen”

Carl Deconinck

Terwijl de oorlog in Oekraïne in alle hevigheid woedt, komt Russisch minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov met een wel heel opvallende verklaring. Volgens hem plant Rusland geen aanvallen tegen andere landen en viel Moskou ook Oekraïne niet aan.

De opmerking kwam er tijdens een persconferentie na gesprekken met collega’s uit Turkije en Oekraïne. Lavrov beweerde dat het Oekraïne was dat de aanval op de afgescheurde republieken zorgvuldig had gepland. Hij houdt daarmee het narratief aan dat Rusland een ‘speciale operatie’ voert in Oekraïne. “Rusland heeft Oekraïne niet aangevallen en heeft geen plannen om andere landen aan te vallen”, zei Lavrov.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken wijst ook met een beschuldigende vinger naar het Westen, dat wapens en vrijwilligers stuurt naar Oekraïne. “Ze moeten de verantwoordelijkheid voor hun activiteiten begrijpen.” Lavrov sprak ook over de aanval op de kraamkliniek in Mariopol. Die werd volgens hem gebruikt als basis voor het Azov-bataljon.

Er wordt vol ongeloof gereageerd op de uitspraak. Rusland heeft wel vaker een eigen visie op de werkelijkheid, maar de manier waarop het land de invasie in Oekraïne beschrijft, blijft bijzonder frappant.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

5 gedachten over “Russisch minister van Buitenlandse Zaken Lavrov: “We hebben Oekraïne niet aangevallen””

  1. Lavrov doet wat ze ook in de Sovjettijd al deden : liegen, bedriegen en zotte theorieën verkopen om de werkelijkheid niet te moeten toegeven. En zeggen dat er hier mensen zijn die Lavrov-his-masters-voice nog bewonderen ook.

Plaats een reactie

Delen