Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen

Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen. Photonews

Uncategorized

Russische ambassade in Frankrijk lanceert campagne tegen ‘Russofobie’

Carl Deconinck

De ambassade van Rusland in Frankrijk heeft een opmerkelijke video gedeeld. Daarin klaagt ze de slechte behandeling van Russen aan. De video lijkt op een antiracismespot. De hashtag #StopHatingRussians doet denken aan de linkse campagnes die overheden en ngo’s op de bevolking loslaten.

Rusland laat al langer horen dat het zich geviseerd voelt. Heel wat westerse landen en bedrijven legden het land heel wat sancties op en de westerse media zijn uiterst negatief over Rusland sinds het buurland Oekraïne binnenviel. De westerse reactie is niet onbegrijpelijk, want Rusland legde de internationale rechtsregels naast zich neer en is de eenzijdige agressor in een oorlog die zorgt voor heel wat burgerdoden en materiële schade.

Bedenkelijke maatregelen

Toch is de Russische klacht niet geheel onterecht. In het Westen werden enkele bedenkelijke maatregelen genomen. Een Italiaanse universiteit liet een cursus over Dostojevski vallen. De Philharmonie van Haarlem schrapte haar concertenreeks rond Tsjaikovski en Stravinsky “omdat het nu niet gepast is Russische muziek te vieren”. De Nijmeegse Vierdaagse liet weten dat Russen niet welkom zijn. De Verenigde Naties van Kattenfederaties bande Russische katten uit schoonheidscompetities. Disney, het bedrijf dat plooit voor elke wens van totalitair China, zal zijn nieuwe films niet in Rusland vertonen.

Rusland slaat nu terug naar het Westen met een antiracismecampagne onder de noemer #StopHatingRussians. Het gaat om een kinderlijke video met hondjes. De clip toont hoe een Siberische husky niet welkom is op een feestje omdat hij een gevaarlijke Russische hond zou zijn. De andere honden reageren triest en rennen naar buiten om toch samen te kunnen zijn. De video eindigt in een knuffelfestijn en met de volgende tekst: “Grenzen bestaan in de hoofden van mensen. Stop met het verspreiden van haat. Stop de haat tegen Russen.”

(Lees verder onder de tweet.)

Weinig succes

Net zoals bij woke antiracismecampagnes is ook hier de feedback van het brede publiek uiterst negatief. Op het Twitteraccount van de Russische ambassade regent het negatieve reacties. Mensen posten filmpjes van de vele oorlogsmisdaden die gepleegd worden door Russische soldaten. Ook plaatsen mensen foto’s en video’s van kapotgebombardeerde gebouwen en steden. Iemand post zelfs een toepasselijk filmpje van iemand die zorgt voor honden en katten die gered werden uit het oorlogsgebied.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

5 gedachten over “Russische ambassade in Frankrijk lanceert campagne tegen ‘Russofobie’”

  1. Hoezo “racisme”? Zouden Russen dan een aparte etnie zijn, volgens de kromme politiek-correct ontaarde “logica” ? Verwar “de Russen” niet met Poetin evenmin met “Van Quickhamburger” en “Somers” met Vlamingen.

  2. Aleen de supermacht USA kan het zich veroorloven agressie oorlogen te voeren zonder risico op economische sancties. Quid Rusland?
    Poetin heeft zich fameus misrekend. Zonder lokale politieke steun in Oekraïne om de interventie te ondersteunen + economische sancties van de USA en haar bondgenoten (EU+GB+Australië).

Plaats een reactie

Delen