Lavrov zorgt voor internationale rel met opmerking over Joodse afkomst Zelensky: "Hitler had ook Joods bloed"

shutterstock

Uncategorized

Russische minister Lavrov: “VS bemoeilijken onderhandelingen met Oekraïne”

Belga Press Agency

Sergej Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, heeft de Verenigde Staten ervan beschuldigd de onderhandelingen tussen Moskou en Kiev te bemoeilijken.

“Een deel van de dialoog is verbeterd, maar we hebben constant het gevoel dat de Oekraïense delegatie bij het handje wordt gehouden, hoogstwaarschijnlijk door de Amerikanen, en dat ze niet mogen instemmen met de eisen die naar mijn mening absoluut het minimum zijn”, wordt Lavrov geciteerd door het Russische persagentschap Interfax.

De Russische buitenlandminister zei ook dat de toenemende spanningen met het Westen de banden tussen Rusland en China versterken. “Deze samenwerking wordt sterker, want het Westen ondermijnt alle funderingen waarop het internationale systeem is gebaseerd. Wij als twee grootmachten moeten gaan nadenken hoe we verder gaan in de wereld.”

Gewend aan Westerse sancties

Aan de Russische staatszender RT zegt Lavrov dan weer dat Rusland ondertussen gewend is aan Westerse sancties. “Ze blijven doorgaan met sancties en dreigen met een vijfde pakket aan straffen. Misschien komt er nog eentje, maar we zijn er toch al gewend aan”, aldus Lavrov. 

“Zoals president Poetin ook al zei, zijn we – met meer dan 5.000 individuele handelingen gericht tegen Rusland – koploper wat betreft sancties. Dat is twee maal zoveel als de sancties die tegen Iran en Noord-Korea werden ingevoerd. Maar dat heeft ons altijd sterker gemaakt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

5 gedachten over “Russische minister Lavrov: “VS bemoeilijken onderhandelingen met Oekraïne””

  1. “VS bemoeilijken onderhandelingen met Oekraïne” (sic)
    Nogal wiedes vermits de USA via de CIA en Zelenski, en met de de steun van de EU vazallen, het vuur aan de lont heeft gestoken en kosten noch moeite spaart om een compromisvrede te saboteren. Sleeping Joe Biden speculeert op de ondergang van Poetin. Helaas vrees ik voor de weerslag op de welvaart van Russen en Europeanen.

  2. Lavrov staat in Rusland bekend als de advocaat van de maffia. Omdat de Oekraïners weigeren zich als een object van Rusland te beschouwen en voet bij stuk houden, zijn het weer de boze Amerikanen die het gedaan hebben.

Plaats een reactie

Delen