Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Binnenland politiek

Sam van Rooy (VB): “Voor Vooruit verdienen alleen verkrachters en terroristen snel een tweede kans”

Anton Schelfaut

Vlaams Parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang) heeft op Twitter uitgehaald naar Vooruit-fractieleider Hannelore Goeman. Die laatste uitte maandag haar ongenoegen over de aanstelling van Marc Overmars als sportief directeur van Antwerp. “Voor Vooruit verdienen alleen (groeps)verkrachters en terroristen snel een tweede kans”, reageerde Van Rooy.

Marc Overmars was de afgelopen 10 jaar aan de slag als directeur Voetbalzaken bij Ajax. In februari maakte een #MeToo-schandaal een einde aan zijn carrière daar.

Hannelore Goeman, fractieleider voor Vooruit in het Vlaams Parlement, begrijpt niet waarom Antwerp Overmars een nieuwe topfunctie aanbiedt. “Jullie halen deze man aan boord omdat jullie seksisme niet belangrijk vinden, ongewenst dickpics sturen ok vinden of vrouwen niet te veel complimenten moeten maken. Graag uitleg, want ik begrijp dit écht niet”, schrijft ze op Twitter.

(Lees verder onder de tweet.)

Hypocrisie

Verschillende Twittergebruikers, onder wie Sam van Rooy (VB), verwijten Goeman selectieve verontwaardiging en hypocrisie. “Voor #Vooruit verdienen alleen (groeps)verkrachters en terroristen snel een tweede kans”, reageert Van Rooy, “nadat ze door toedoen van het decennialange mee door de socialisten gevoerde softe en lakse justitiebeleid slechts een fopstrafje hebben gekregen, zoals het schrijven van een opstelletje.”

Van Rooy verwijst daarbij naar Eddy Demarez, Jeff Hoeyberghs, Marc Overmars en Bart De Pauw. “De verontwaardiging en straf voor deze blanke heteromannen staan in schril contrast met de fopstrafjes voor intimiderend straattuig – zogenaamde ‘jongeren – en (groeps)verkrachters”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

15 gedachten over “Sam van Rooy (VB): “Voor Vooruit verdienen alleen verkrachters en terroristen snel een tweede kans””

  1. Hannelore Goeman uitte maandag haar ongenoegen over de aanstelling van Marc Overmars als sportief directeur van Antwerp (sic). Beste Hannelore, ondergetekende ergert zich telkenmale de VRT (Afspraak) de kaviaar- en Agusta socialist als orakel opvoert in haar linkse politieke duidingsprogramma’s. U ook?

  2. Sam,wat had je verwacht.Diezelfde trut hoor je niet wanneer de moslims hun wijven opsluiten of afkloppen,laat staan als ze met een andere man spreken,hannelore heeft omgekeerd evenredig borsten en verstand

  3. Marc even op de zonnebank leggen voor een mooie gekleurde teint,dan hem een onverzorgde baard laten groeien en tenslotte zijn achternaam splitsen in O Ver Mars en dan is een opstel voldoende voor Vooruit. Misschien is zelfs een limerick al voldoende,aangezien hij nooit effectief tot verkrachting overgegaan is.Los van het feit dat die Overmars een idioot is,natuurlijk.

  4. Hoogste tijd dat er als tegengewicht voor dergelijjk rabiaat “feminisme “, al of niet geënt op Freudiaanse “der Penisneid” , een even rabiaat “masculisme” wordt op touw gezet. Zo kan het echt niet verdere degraderend evolueren….

  5. Wat zou er “fout” zijn aan onnozele “dickpics” te sturen vermits “Manneke Pis” er mee ten toon staat en er wel andere koddige hobby’s zijn zoals sigarenbandjes of postzegels verzamelen, neuspeuteren of zich tot kleurboek laten tatoeëren ?

  6. Mij gaat het om wat Sam van Rooy aanhaalt. De strafmaten voor de verschillende aangehaalde feiten zijn buiten proportie en niet in evenwicht. Dat klopt en is de realiteit. Daar kan niemand rond. Dus speelt hier iemand zoals altijd weeral op de man. Zielig toch als je anders niets hebt in te brengen.

Plaats een reactie

Delen