De Britse auteur J.K. Rowling. Foto Shutterstock

De Britse auteur J.K. Rowling. Foto Shutterstock

Uncategorized

Schrijfster J.K. Rowling hekelt nieuwe Schotse genderwet

Ward Van Meensel

Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling hekelt op Twitter een nieuwe wet die de Scottish National Party (SNP) wil invoeren. Onder de nieuwe wet kunnen mannen zich legaal identificeren als vrouw. Rowling is in het verleden ook al in opspraak gekomen na ’transfobische’ uitspraken.

In Schotland probeert de partij van eerste minister Nicola Sturgeon (SNP) een nieuwe wet in te voeren. Dankzij deze wet, die op veel weerstand stuit, kunnen mannen zich makkelijker identificeren als vrouw. Ook schrijfster J.K. Rowling, bekend van de Harry Potter-boeken, laat zich negatief uit over de wet. Volgens de schrijfster zou deze schadelijk kunnen zijn voor echte vrouwen.

Rowling meent dat de wet een gevaar vormt voor vrouwen die te maken kregen met seksueel grensoverschrijdend gedrag en hiervoor in een hulpgroep zitten. Mannen die zich identificeren als vrouw kunnen immers deelnemen aan de vergaderingen van hulpgroepen. Rowling vreest dat een groot deel van deze mannen slechte bedoelingen heeft en de groep enkel vervoegt om misbruik te maken van de kwetsbare vrouwen. Ze deelde haar mening in een bericht op Twitter.

(Lees verder onder de tweet.)

Censuur

Het is niet de eerste keer dat Rowling haar onversneden mening deelt over transgenders. Zo kwam ze in het verleden al in opspraak nadat ze had gezegd dat transgenders geen echte mannen of vrouwen zijn. Hierdoor kreeg ze de woke meute over zich heen.

Rowling werd vroeger gezien als de voortrekker van links-liberale waarden bij auteurs in het Verenigd Koninkrijk, maar op die titel mag ze vandaag geen aanspraak meer maken. Eerder hadden Quidditch-fans zich al gedistantieerd nadat de schrijfster haar mening had geuit over transgenders. Ook heeft ze zich al uitgesproken tegen een andere Schotse wet. Die zorgt ervoor dat mannen die vrouwen verkrachten, maar zichzelf identificeren als vrouw, ook als vrouw terechtgesteld zullen worden. Deze wet noemde de schrijfster ‘Orwelliaans’.

Intussen zijn zelfs universiteiten begonnen met het censureren van Rowlings fictiewerk. De Universiteit van Chester heeft in januari nog beslist om inhoudswaarschuwingen te plaatsen bij de Harry Potter-reeks.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Schrijfster J.K. Rowling hekelt nieuwe Schotse genderwet”

  1. En gelijk heeft ze, al die linkse rakkers en transgendersfanaten zijn onze natuurlijke samenleving naar de knoppen aan het helpen; Ondertussen vallen de russen europese landen aan en deze dwaze mensen blijven zeveren over gender benuligheden.

  2. Hoe deze dame al dapper dient genoemd te worden omwille van zulke evidentie. In welke tijden is de mensheid beland? Respect en rechten voor iedereen die anders geaard is, ja, natuurlijk, maar toch geen tirannie van een zeer kleine minderheid?

  3. Een wenk aan de unief van Chester die kennelijk geen kaas gegeten heeft van enige verstandelijke benadering: voorzie meteen alle boeken uit de pre-pocowoketijd van een inhoudswaarschuwing. Poco en woke zijn als een zwerm strontvliegen, hinderlijk, maar te vangen door een ouderwetse vliegenvanger boven een niet doorgespoelde toiletpot te hangen.

Plaats een reactie

Delen