IN BEELD. Oekraïens K2-bataljon verdedigt loopgraven tegen Wagner-groep

K2-groep. Bron: YouTube

Uncategorized

Stadsbestuur beslist: helft eetstanden op Gentse Feesten verplicht vegetarisch

Redactie PAL

Het Gentse stadsbestuur heeft gisteren een opmerkelijke beslissing genomen. Op de Gentse Feesten zal de helft van de standhouders verplicht worden om vegetarisch eten te serveren. Zo wil Gent naar eigen zeggen de volgende stap zetten in een duurzamer beleid rond de Feesten.

“De Stad Gent heeft beslist om de helft van de vergunde eetstanden te laten inrichten met een vegetarisch aanbod”, staat te lezen in het persbericht dat gisteren de wereld werd ingestuurd. Zo wil de stad de Gentse Feesten verder verduurzamen, nadat eerder al beslist was om enkel nog herbruikbare bekers en eetgerei te gebruiken. Ook zou de CO2-uitstoot zo verminderd worden.

Volgens het stadsbestuur zal er vanaf nu dus rekening gehouden worden met welk soort eten standhouders willen serveren om te beslissen of ze een vergunning krijgen of niet. “De Stad Gent beheert de eetstanden die op het openbaar domein staan. We geven daarbij wel voorwaarden mee waaraan kandidaat-uitbaters moeten voldoen”, klinkt het. “Nieuw vanaf deze editie is de keuze voor een uitbreiding van het vegetarisch aanbod: minstens de helft van de eetstanden zal de volgende jaren een volledig vegetarisch aanbod hebben.”

Toch zouden ook mensen die op zoek zijn naar een niet-vegetarische maaltijd genoeg keuze moeten hebben. “Daarnaast blijft er uiteraard een groot aanbod vanuit de horecazaken in de feestzone”, stelt het stadsbestuur gerust. “Bij het toewijzen van een locatie zal de Stad toezien op spreiding. Zo zal er op elk moment een voldoende groot aanbod aan vlees, vegetarisch of veganistisch eten binnen handbereik zijn.”

Betutteling

Veel mensen lijken het echter moeilijk te hebben met het feit dat het stadsbestuur regels oplegt omtrent wat standhouders mogen serveren. Zo wordt er gesproken van “regulitis en voorschrijfgedrag”.

(Lees verder onder de tweet.)

Louis Ide (N-VA) stelt dan weer dat hij de Gentse Feesten dit jaar bij hem thuis zal vieren. “Daar hebben die groene doctrinairen niets te zeggen”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




32 gedachten over “Stadsbestuur beslist: helft eetstanden op Gentse Feesten verplicht vegetarisch”

  1. Dit getuigt weer eens van een vorm van wansmakelijk opleggen van leefgewoontes. Als 25% van de bevolking vegetarisch is dan mag er maximum 25% van de eetkramen voor hen specifiek bedoeld zijn. Stel je het omgekeerde eens voor dat slechts 5% vegetarische standjes toegelaten zou zijn, het kot zou te klein zijn. Maar wij, die al eens een lekkere steak eten, zouden natuurlijk niets mogen zeggen als wij gediscrimineerd worden zoals nu. En dan verwonderd opkijken als mensen zich afwenden van woke, politieke correctheid, milieu en andere verplichte linkse keuzes. Och ja, Liesbeth en Erika, ik ben een blanke heteroman cis man (gelukkig getrouwd met vleesetende kinderen, waarvan we nu al weten dat ze beiden ook hetero zijn), dus spaar me uw linkse gal. Ik wil gewoon dat de percentages eetstanden democratisch evenredig zijn met hetgeen de bevolking in werkelijkheid is. Maar zoals we al weten is woke en democratie niet iets dat samengaat.

  2. De veganistische scherpslijpers behoeden de feestende burger – Gentenaar of niet – voor overmatige vreetpartijen. Geef het goede voorbeeld en loop de ganse dag ostentatief rond met een CO2-uitstootvrije biologische wortel.
    Nu nog veganistische dranken voorschrijven en de pret is compleet.

  3. gentse feesten doe ik al jaren niet meer.
    schijte dure drank in plastieken bekers en dan nog eens jank muziek.
    nu nog eens moeite moeten doen voor een hamburger of braadworst.
    doei gent.
    ik ga je niet missen met je allochtonen en lez problemen

  4. Gent is al een tijdje van het rechte pad aan het struinen.
    Ik ga daar de deugmensen niet voor de voeten lopen,
    ik eet thuis wel mijn sprinkhanen en wormen maaltijd om
    toch een beetje mee te zijn met de tijd.

  5. Ongelofelijk! Wat een bemoeienissen! Niet normaal. Vroegere jaren regelmatig naar de Gentse feesten geweest. De laatste jaren niet meer. We hebben er nog een reden bij. Niet dat we tegen vegetarisch eten zijn. Dat eten we zelf 2 à 3 keer per week. Maar ik ben allergisch aan politici die vinden mensen te moeten sturen als een kudde tamme schapen.
    Aan politici die denken daartoe het recht te hebben. Ik ben eveneens allergisch aan mensen die daar in meegaan.

  6. Flauwekul,dit is gewoon een drogreden om onze hongerige islamitische medemensen ter wille te zijn,zodat ze op de Gentse Feesten niet per ongeluk iets opeten dat varkensvlees bevat….voor die 5% vegetariërs of veganisten die de Gentse Feesten bezoeken,hoeven ze écht geen 50% vegetarisch voedsel te voorzien !

  7. Hopelijk verdienen die kramen met hun konijnenvoer het zout niet op hun patatten met hun wokegezever. Maar ja, het is gent weer, de meest achterlijke debiele stad van dit apenland. Wie gaat daar nog naartoe.

  8. Goed nieuws voor de niet-vegetarische kraampjes: die gaan dubbel zoveel klanten krijgen! Het stadsbestuur kan je dan ook gemakkelijk terugvinden: dat is dat kleine groepje dat voor de groentebarak staat😝. Maar alle gekheid op een stokje, nu beslist het stadsbestuur dus al wat je moet eten! Een stadsbestuur met een LIBERALE burgemeester dan nog wel! Arm België 😣.

  9. Arme Gentenaren, met zulke opdringerige linkse “stuurlui”. Het veggie-voedsel moet hun letterlijk door de strot geduwd worden. Op de koop toe is hun Universiteit in hetzelfde linkse woke-bedje ziek, nietwaar rector Vandewalle ? En ten overvloede zitten ze nog opgescheept met een betuttelend, vervelend circulatieplan. Je zou beschaamd worden als Gentenaar.

  10. Misschien ook het schenken van alcohol aan banden leggen ?
    Dit zou ook een mooie geste zijn ten opzicht van onze gekleurde landgenoten.
    Ook kan je 20 % korting overwegen voor de vrouwtjes die een hoofdoek dragen ? 🙂

  11. Dus voor 15% vegetariërs, 50% aanbod verplichten. Gouden zaken voor niet vegetarische kramen, welke vegetarische kramen gaan het waard vinden om met zoveel concurrentie standgeld te betalen???
    Typisch groenblauwe beslissing, zonder nadenken over de impact voor de bevolking een absurde maatregel opleggen…

Plaats een reactie

Delen