Syrische man die mesaanval pleegde in Duitsland blijkt toch islamist te zijn

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Syrische man die mesaanval pleegde in Duitsland blijkt toch islamist te zijn

Carl Deconinck

Op 6 november vorig jaar pleegde een 27-jarige Syriër een mesaanval in een IC-trein tussen Regensburg en Neurenberg. Daarbij raakten verschillende mensen gewond. Initieel meldde de politie dat er geen aanwijzingen waren voor een politiek of terroristisch motief. Vandaag meldt het Parket in München echter dat de man wel degelijk islamistische overtuigingen had.

Het Beierse Bureau voor de Bestrijding van Extremisme en Terrorisme voerde een onderzoek uit naar de mesaanval. Het stelde vast dat de dader toch handelde op basis van islamistische, extremistische overtuigingen. Daardoor verhuist de zaak nu naar het federaal parket in Karlsruhe, dat verantwoordelijk is voor terrorisme. De Syriër werd na de aanslag gearresteerd en geïnterneerd in de psychiatrie. De Syriër had zelf ook aangegeven dat hij ziek was en hulp nodig had. Hij speelde de rol van de ‘verwarde man’.

Islamitische Staat

In de psychiatrie stelde men echter vast dat de verdachte op het moment van de feiten op de hoogte was van zijn handelen. Daarom werd hij overgebracht naar de gevangenis. De Duitse politie onderzocht de zaak verder. Het Beierse Centrale Bureau voor de Bestrijding van Extremisme en Terrorisme (ZET) doet dit altijd in zaken waarbij een extremistisch of terroristisch motief mogelijk is.

Er kwam een grondige beoordeling van de in beslag genomen zaken uit het huis van de verdachte. Speurders vonden onder meer propagandavideo’s van IS bij de man. Samen met zijn eigen verklaringen zorgde dit ervoor dat de Duitse autoriteiten beseften dat de daad gebaseerd was “op een extremistisch islamitisch geloof dat verwijst naar de Islamitische Staat”, aldus het Duitse Openbaar Ministerie. Al gaf het Openbaar Ministerie ook mee dat “de man niet organisatorisch geleid leek te zijn door deze structuur”.

De onderzoekers gaan er nu van uit dat de 27-jarige Syriër de westerse, liberaal-democratische staat en het sociaal systeem van de Bondsrepubliek verwerpt. “Hij negeert alle Duitsers en wil alleen samenleven met andere ‘orthodoxe’ moslims in een sharia-georiënteerde staat.” De man wordt onder meer beschuldigd van poging tot moord in twee zaken, poging tot doodslag en opzettelijk lichamelijk letsel. Volgens eerdere informatie woonde de Syriër sinds zijn aankomst in 2014 onafgebroken in Beieren. In 2016 werd hij erkend als vluchteling.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

10 gedachten over “Syrische man die mesaanval pleegde in Duitsland blijkt toch islamist te zijn”

  1. En toch eerst altijd maar liegen hé, alsof de normaaldenkende man in de straat(😜) niet beter weet. Eens zal de rekening voor al deze woke en leugens gepresenteerd worden.

  2. Spijtig voor deze man dat hij in Duitsland zit, hier zou hij gegarandeerd veroordeeld zijn tot een opstel straf van wel zeker vijf bladzijden, gesubsidieerd door SSomers uit Mechelen.

  3. En dan zijn er hier nog steeds dames zoals Erika en Liesbeth die dit moordtuig gaan verdedigen. Opgeleid in en rond Al Zarqawi of misschien zelfs Poetin, en gefinancierd met Vlaamse subsidies via Somers en El Kouakibi. Geen wonder dat eerst de media in Duitsland en DPG hier dagdagelijks alles weg censureert of verzwijgt als het over moslim terreur gaat. Eén ding hebben ze al zeker gemeen met deze misdadigers en de media, het gerecht zal steeds op bevel van Q steeds de andere kant opkijken.

  4. Mesaanvallen lijken wel een zenuwtrek bij Muzelmanse fanatici omdat hun Koran wel degelijk menige haatspraak vers bevat die oproept tot fysiek geweld tegen ongelovigen. De terroristen die aanslagen te Maalbeek, op Zaventem en elders in Europa pleegden konden zich daarop steunen om bloederige wandaden te kunnen “verrechtvaardigen” (sic). Toch wordt de Islam, maatschappijmodel en tevens religie ,gesubsidieerd met ONS belastinggeld omdat “Godsdienstvrijheid” constitutioneel wordt
    gewaarborgd.

Plaats een reactie

Delen