9 Kamerleden hebben extra uittredingsvergoeding gekregen in 2019: gemiddeld meer dan 26.000 euro per jaar

Karine Lalieux en Siegfried Bracke. Photonews

Uncategorized

Twee minderjarigen aangeklaagd voor mesaanval op Zemmour-aanhangers

Redactie PAL

Twee minderjarigen zijn aangeklaagd voor opzettelijke slagen en verwondingen ten aanzien van twee andere mannen. De slachtoffers zijn aanhangers van Frans presidentskandidaat Eric Zemmour en werden aangevallen toen ze affiches voor Zemmour aan het plakken waren. De daders staan nu onder toezicht van het gerecht, in afwachting van hun proces.

In de nacht van 10 op 11 maart waren twee militanten van de partij Reconquête! affiches aan het plakken voor Eric Zemmour in het dorp Montévrain. Rond 1 uur ’s nachts werden de dertiger en de vijftiger echter aangesproken door twee jongens van amper 17 jaar. Die bleken niet akkoord te zijn met het feit dat de affiches daar geplaatst werden, hoewel het om een bord ging waartegen politieke reclame geplakt mocht worden.

De spanningen tussen de twee groepen liepen snel op. Een van de twee aanvallers trok plots een mes en probeerde een van de militanten neer te steken, maar die wist de aanval te ontwijken. De tweede militant werd in de ribben geraakt. De aanvallers, die geïdentificeerd werden aan de hand van camerabeelden, werden in hun woning gearresteerd en op het politiebureau van Chessy-Lagny in voorlopige hechtenis genomen. Eén van de minderjarigen was reeds bekend bij de politie.

Steeds vaker geweld

De aanvallen op aanhangers van Eric Zemmour zijn de laatste dagen toegenomen. Twee kaderleden van Reconquête! zijn op vrijdag 18 maart in Metz, na een bijeenkomst van de presidentskandidaat, door een groep personen verbaal aangevallen. Dezelfde dag werden andere aanhangers van de nationalistische kandidaat met benzine overgoten nadat zij in Linas (Essonne) een spandoek hadden ontplooid over de autosnelweg.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/03/in-beeld-zemmour-aanhangers-aangevallen-door-antifa/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Twee minderjarigen aangeklaagd voor mesaanval op Zemmour-aanhangers”

Plaats een reactie

Delen