Grondwettelijk Hof verwerpt beroep van N-VA tegen federale regeling artsenquota

Minister van Volksgezondheid Vandenbroucke. Photonews

Uncategorized

Twitter schorst satirische site The Babylon Bee na grap over transgender

Carl Deconinck

Het account van The Babylon Bee werd geschorst van Twitter, nadat de satirische site transgender Rachel Levine, Amerikaans viceminister van Volksgezondheid, spottend tot ‘Man van het Jaar’ kroonde. Met hun account konden ze 12 uur lang niets delen.

The Babylon Bee schreef een satirisch artikel over Levine nadat de Amerikaanse krant USA Today haar had uitgeroepen tot ‘Vrouw van het Jaar’. In het artikel staat te lezen dat Levine “trots dient als eerste man in die positie en zich kleedt als het westers cultureel stereotype van een vrouw”. De site looft hoe Levine trouw blijft aan zichzelf, barrières doorbreekt en moedig is. Daarna brengen ze een update met het nieuws dat Levine zich identificeert als een vrouw, “maar de prijs toch uitgereikt wordt aangezien zijn zelfidentificatie geen invloed heeft op de waarheid”.

Het debat rond transgenders wordt in de Verenigde Staten veel feller gevoerd dan bij ons. Twitter reageert erg snel op woke gevoeligheden en liet de grap niet passeren. Het populaire account van The Babylon Bee, dat momenteel 1,3 miljoen volgers heeft, werd voor 12 uur geschorst.

(Lees verder onder de tweet.)

“Haatdragend gedrag”

Volgens Seth Dillon, de CEO van The Babylon Bee, zou de satirische site zich schuldig hebben gemaakt aan “haatdragend gedrag”. Zolang de bewuste tweet niet wordt verwijderd, blijft het account geschorst. Pas na verwijdering zou de klok beginnen tikken. The Babylon Bee wilde dat helemaal niet doen, zeker omdat het een onschuldige grap betrof over iemand in een machtspositie. Dat Twitter de tweet niet zelf wilde verwijderen, maar eiste dat The Babylon Bee dat zou doen, zou het bewijs dat het gaat om een machtsspel van Twitter.

“We verwijderen niets. De waarheid is geen haatspraak. Als de waarheid vertellen betekent dat we ons Twitterprofiel verliezen, dan is dat maar zo.” In 2020 verloor de satirische site ook al de mogelijkheid om te monetariseren op Facebook nadat ze een Democratische senator te kijk hadden gezet. Volgens Facebook hadden ze zich toen schuldig gemaakt aan “aanzetten tot geweld”.

De laatste tweet van The Babylon Bee dateert nu al van 20 maart. Nu lijkt de bewuste tweet wel verdwenen, maar vermoedelijk komt dat door Twitter zelf. Op Facebook verschijnen hun berichten wel nog gewoon. Het conservatieve Twitter-alternatief Gettr biedt ook de mogelijkheid om ze te volgen, net zoals Gab. De website zelf bezoeken blijft natuurlijk de beste manier om de sociale netwerken te omzeilen. Ondertussen brachten ze ook een filmpje uit over Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

7 gedachten over “Twitter schorst satirische site The Babylon Bee na grap over transgender”

  1. Maar Poetin mag wel zijn tweet account houden, evenals de fundamentalistische leiders van Iran. Duidelijk dat dit platform maar al te graag meewerkt aan de vernietiging van de westerse waarden, en daarvoor het woke en politiek correcte riedeltje maar al te graag misbruikt. Sorry, Liesbeth en Erika jullie terug te confronteren met wat jullie zo zwaar aanhangen, maar onder Poetin of de Ayatollah zouden jullie helemaal niets meer te zeggen hebben over woke en zijn uitwassen. Een ideologie die reeds meer en sneller mensen tegen tegen elkaar heeft opgezet dan het nazisme 90j geleden.

  2. Soortgelijk wezen is in het Spookhuis op de Sinxenfoor te zien maar dan niet in levende lijven maar in piepschuim opgetrokken, vevaardigd door één of andere carnavalsvereniging.

  3. Zouden zijn darmen niet in de weg gezeten hebben toen tijdens de ombouw zou gebleken zijn dat zijn darmen in de weg zaten toen men een baarmoeder met eierstokken wou monteren om er een “vrouw” van te maken, weliswaar met blijvende mannelijke x-y chromosomen die niet kunnen mismeesterd worden ?

Plaats een reactie

Delen