VIDEO. Biden feliciteert Charles Michel met herverkiezing: "Zonder oppositie, daar droom ik van"

Joe Biden en Charles Michel. Schermafbeelding (Twitter)

Uncategorized

VIDEO. Biden feliciteert Charles Michel met herverkiezing: “Zonder oppositie, daar droom ik van”

Anton Schelfaut

Amerikaans president Joe Biden heeft Charles Michel gefeliciteerd met zijn herverkiezing als voorzitter van de Europese Raad. “Ik kwam een man feliciteren die net herverkozen is zonder oppositie. Daar droom ik ooit van”, klinkt het.

Op de Europese top in Brussel hebben de staatshoofden en regeringsleiders Charles Michel opnieuw verkozen als hun vaste voorzitter. De Belgische oud-premier krijgt zo een tweede – en laatste – mandaat van 2,5 jaar.

De herbenoeming van Michel was een formaliteit. Toen hij na verkiezingen van 2019 voorzitter van de Europese Raad werd, was dat altijd met de bedoeling dat hij vijf jaar op post zou blijven.

Er waren donderdag dan ook geen tegenkandidaten voor Michel. Hij werd unaniem opnieuw verkozen. De 27 leiders benoemden hem ook opnieuw als voorzitter van de Eurotoppen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “VIDEO. Biden feliciteert Charles Michel met herverkiezing: “Zonder oppositie, daar droom ik van””

  1. Amerikaans president crazy Joe Biden heeft Charles Michel gefeliciteerd met zijn herverkiezing als voorzitter van de Europese Raad […] Hoezo herverkiezing? Zonder tegenkandidaat. Voilà het resultaat van de EU tirannie.

Plaats een reactie

Delen