VRT-directeur Karen Donders. Foto's: Facebook en Photonews.

VRT-directeur Karen Donders. Foto's: Facebook en Photonews.

Uncategorized

VRT-directeur Karen Donders: “Natuurlijk is de VRT nog niet divers genoeg”

Van de redactie

In een interview met De Tijd laat VRT-Directeur Karen Donders zich negatief uit over de diversiteit op de VRT-werkvloer. Deze zou volgens haar niet divers genoeg zijn. “Het is al beter dan een paar jaar geleden, en het zal over een paar jaar nog beter zijn. Maar het is een blijvend aandachtspunt”, aldus Donders.

Als directeur Publieke Opdracht en Talent & Organisatie waakt Karen Donders over de plaats die de openbare omroep inneemt in de wereld. Het is een rol die de krant De Morgen bij haar aanstelling omschreef als ‘bruggenbouwer’. “Als er iemand is die zich als non-binair identificeert en op een bepaalde manier wenst te worden aangesproken dan is dat iets wat we snel kunnen signaleren. Het is een kleine moeite om daar zorgvuldig mee om te springen. En als je genoeg op dat nageltje klopt, kweek je daar in je organisatie een gevoeligheid voor aan“, aldus Donders die eerlijkheid zelve ook moeilijkheden ervaart om haar relatief onbekende job te omschrijven.

Woke-isme

Wanneer men vraagt wat ze ervan vindt dat haar job als woke-isme wordt weggezet is ze duidelijk. “Dan vraag ik altijd wat ze daar nu juist mee bedoelen. Want dat is zo’n paraplu geworden waar van alles en nog wat onder wordt gestoken. Meestal blijkt het dan allemaal nogal mee te vallen, zodra het over de inhoud gaat. Als je iets goed uitlegt, blijken er altijd meer voor- dan tegenstanders te zijn.” Besluit Donders. “Als er goede argumenten zijn om mee te gaan in een maatschappelijke tendens, dan zie ik geen reden om dat niet te doen.”

“Diversiteit is een blijvend aandachtspunt”

Als het over de diversiteit op de VRT-redactie gaat klinkt het streng. “Natuurlijk is de VRT niet divers genoeg. Het is al beter dan een paar jaar geleden, en het zal over een paar jaar nog beter zijn. Maar het is een blijvend aandachtspunt. Zeker voor een openbare omroep. Hoe diverser je redactie, hoe gevoeliger je wordt voor bepaalde onderwerpen en hoe breder ook je netwerk. En dat heb je nodig als je de wereld wil tonen zoals ze is.”

In een ideale wereld gaat dat allemaal wat sneller, zegt Donders. “Maar je hebt ook een uitstroom nodig om plaats te maken voor een nieuwe instroom. Dat die uitstroom er niet is, is op zich een goed teken, want dat vertelt ons als management dat mensen hier graag werken. Maar als je dan graag meer diverse profielen wil aantrekken, of mensen met meer digitale skills, of jongeren, kan je natuurlijk niet zo snel gaan als je zou willen en moeten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




28 gedachten over “VRT-directeur Karen Donders: “Natuurlijk is de VRT nog niet divers genoeg””

  1. Selectie op basis van capaciteit/bekwaamheid/intelligente…. niet op kleur, gender, godsdienst en andere handicap aub. Van een ezel kun je ook geen raspaard maken.

  2. Helemaal akkoord als er 45% mannen, 45% vrouwen en 10% mensen die niet goed weten wat ze zijn, moet die vertegenwoordiging er ook zo zijn. Als er 20% anders gepigmenteerden zijn, moeten die ook in de VRT ook zo vertegenwoordigd zijn. Maar helemaal niet in de richting waar deze politiek benoemde naartoe wil: namelijk dat altijd en overal, ook is er maar een programma met 5 mensen maximum er steeds iemand bij moet zijn die niet weet wat hij of zij is en steeds twee, liefst meer, anders gepigmenteerden in het programma voorkomen. Ik wil zo niet geïndoctrineerd worden, ik wil een correcte maatschappelijke evenredige verdeling en geen positieve discriminatie. De VRT moet een afspiegeling van de maatschappij zijn, van diegenen die belastingen betalen en dus de weddes van deze politiek benoemden. Anders kan ik evengoed naar de staatstelevisie van Poetin kijken.

  3. Tja, met twee linkerhanden werken, functioneert al eeuwen niet.
    Maar gelukkig verbergt de VooruitRT zijn woke-problemen onder de niqab-mantel der pedofiele liefde, conform hun prachtig voorbeeld.

  4. Karen Donders zevert. Waarom zou het ergens vaststaan dat de VRT of welke instelling ook zoveel procent afrikanen, zoveel procent chinezen, zoveel procent vrouwen enzovoort zou moeten hebben ? Een veel beter princiep is : kies voor elke job de meest geschikte kandidaat, welke kleur of geslacht die ook heeft. Iemand voortrekken omdat die het “juiste” kleurtje heeft, is juist nefast en discriminerend.

  5. divers wordt het zeker, vb nu al , in de reclame een zwarte vader een witte moeder met chinese kinderen of van soorten. scheermesjes alleen d(v)oor zwarte mannen aangeprezen,.. wat gaan we nog moeten aanschouwen?

  6. Maatschappelijke tendens?
    Geen geld meer steken in dat links bolwerk. Daar is meer volk voor te vinden dan voor dat woke gedoe. Ik kijk al 3 jaar niet meer, en heb het nog geen seconde gemist.

  7. Inderdaad “niet divers genoeg” ! Zeker qua “diversiteit” aan visies en opinies plaats te geven i.p.v. de overdosis sossenrode PoCo-propaganda door vaak allen uit Gent(se) afkomstig journaille en vermeende “experten’ bijna louter en alleen uit de UGENT, net of er geen andere univs zijn. Als politicoloog uit de UGENT wordt immer Carl Devos opgevoerd die volgens Wikipedia in 2000 opkwam voor de sossen in Izegemmaar er niet verkozen geraakte. Qua sossen gehalte bij de sossenrode “propagandatoeter S.R.T. kan dat tellen !

Plaats een reactie

Delen