Shutterstock

Shutterstock

Uncategorized

Wagen rijdt in op carnavalisten in Waalse Strépy: “Minstens vier doden, onder wie een kind”

Van de redactie

In het Waalse Strépy-Bracquegnies, dichtbij La Louvière, heeft zich zondagochtend een drama afgespeeld: een auto reed er in op mensen die zich aan het voorbereiden waren op de carnavalsdag. Volgens burgemeester Jacques Gobert vielen er zeker vier doden, onder wie een kind, en zijn er ook twaalf zwaargewonden en een twintigtal lichtgewonden. 

Drama in de rue des Canadiens in Strépy-Bracquegnies bij La Louvière in de provincie Henegouwen. Een bestuurder is er vanochtend vroeg ingereden op tientallen carnavalisten, die zich aan het verzamelen waren voor de carnavalsstoet die om 11 uur zou vertrekken. Burgemeester van La Louvière, Jacques Gobert, meldt dat er minstens vier doden zijn gevallen, onder wie ook een kind.

De bestuurder is opgepakt. Er zouden twee jongeren in de auto hebben gezeten die op de vlucht waren voor de politie, meldt RTBF. Volgens ooggetuigen reed de auto met een hoge snelheid in op de mensen, zonder te remmen.

Enorm lawaai

Volgens Fabrice Collignon, presentator bij Bel RTL, werden er van huis tot huis carnavalisten opgehaald. “We waren met zo’n 150 in een lange, rechte straat”, vertelt hij aan RTL Info. “We hoorden een enorm lawaai achter ons en een auto reed letterlijk in op de groep mensen. Het was een scène waarvan ik nooit gedacht had dat ik ze ooit zou zien. De auto versnelde en tegen de tijd dat we beseften dat er iets aan de hand was, lag iedereen op de grond. Mensen schreeuwden, het was verschrikkelijk.”

Mogelijke politieachtervolging

De burgemeester had ondertussen al contact met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Die informeerde naar de omstandigheden van het ongeval, meldt RTBF. Op Twitter uit ze haar medeleven met de slachtoffers en hun nabestaanden. “Wat een mooi feest moest worden, draaide uit op een drama.”

De bestuurder van de wagen is opgepakt. Waarom die persoon inreed op de groep carnavalisten is niet duidelijk. Volgens de burgemeester ging het om een politieachtervolging en waren de twee jonge inzittenden van de auto gevlucht voor de politie, maar dat ontkent de politie nu. In de loop van de voormiddag volgt een persconferentie over wat er zich dan wel precies heeft afgespeeld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




21 gedachten over “Wagen rijdt in op carnavalisten in Waalse Strépy: “Minstens vier doden, onder wie een kind””

  1. “De twee inzittenden zijn opgepakt. Het zou gaan om twee jongeren die op de vlucht waren voor de politie, meldt de Waalse zender RTBF.” Alweer die jongeren…. Ook hier op de “vlucht”. Misschien kunnen ze deze keer vluchten naar Afghanistan of Noord-Afrika?

  2. Tja, welke achtergrond hebben deze’jongeren’aheum, we zullen er waarschijnlijk weer weinig van te horen krijgen. Maar pas op als je een eigen mening durft verkondigen die tegen de woke ingaat, dan zullen ze je demoniseren tot op het bot hier in dit belachelijk rot apenland.

  3. Op de vlucht voor de politie,doelbewust ingereden op een massa mensen .,vanwaar kennen we dit fenomeen, en wie zijn ze ?
    Het smartlappen legioen der nobele komen hun medeleven betuigen,,bij het zoveelste incidentje.

  4. “Carnaval” hoort niet thuis in de loop der “40-dagen tijd” maar op “Vastenavond”, zoals ze dat in Aalst wel beseffen.
    Waren die slachtoffers om 5 uur ’s morgens, voor dag en dauw, op de rijweg aan het wandelen, zo ja waarom de wegcode niet respecteren ?

  5. Vivaldi een liberale kosmopolitische regering en een falend justitiebeleid. Welke strafmaat voorziet de wet voor de terreuraanslag met een auto als moordwapen zoals nu in Strépy? Krijgen dader en mededader nu ook de gunst van een werkstraf? Kunnen de minister van justitie Vincent Van Quickenborne (OVLD) en de voorzitter van de Kamercommissie Justitie Kristien Van Vaerenbergh (N-VA), de burgers van dit land eens komaf maken met de omerta in de Wetstraat, en de kiezers vergasten op een televisiedebat kwestie van duidelijkheid te verschaffen? Welke concrete maatregelen hebben onze excellenties kunnen realiseren om werk te maken over de veiligheid van onze samenleving via de Vivaldi cluster met de losers van 2019?

  6. Ik heb een deel van het gezicht gezien van de bestuurder van het voertuig.Ik ga nog niet oordelen aangezien we de drijfveren ( nog) niet kennen.Maar het zou mij niet verbazen dat dit een terreurdaad was.Misschien werd er de spot gedreven met -je weet wel- en hebben ze daarom dit gedaan.Veel gelijkenissen met Charlie Hebdo.Afschuwelijke monsters zijn dit.Beter de doodstraf geven.Eens ze vrijkomen beginnen ze opnieuw.

  7. Nergens vermeld men dat 20 maart ook de datum is van de IS Zaventem aanslagen van 2016…
    Wie weet is er toch een verband? Het hoeft niet, maar moet onderzocht worden.
    In Antwerpen werden (in diezelfde nacht) alvast auto’s in brand gestoken, maar niemand is opgepakt en de VRT weet begot niet waarom dat zou zijn (maar anderen hebben blijkbaar wel nog een geheugen). 20 maart was (ook toevallig natuurlijk) ook de jihad aanval op het strand in Tunis (in 2015)… Connect the dots, who can.

  8. Ik ga het incident niet vergoelijken maar hoe dikwijls wordt je als bestuurder ’s nachts plots geconfronteerd met een groep mensen die in het kader van een nachtspel van een of andere jeugdbeweging op de rijweg loopt zonder enige vorm van signalisatie of fluoriserende kledij?
    Je merkt de joelende bende slechts de laatste 10 m. op. Bij een redelijke snelheid kun je op tijd vertragen en eventueel stoppen maar als je te snel rijdt zijn ongelukken zoals dit haast niet te voorkomen.

Plaats een reactie

Delen