Oekraïense president Volodimir Zelenski. Shutterstock

Oekraïense president Volodimir Zelenski

Uncategorized

“Westen wil president Zelenski helpen met regering in ballingschap”

Belga Press Agency

Bondgenoten van Oekraïne zouden op de achtergrond de krijtlijnen uitzetten voor het opzetten en ondersteunen van een Oekraïense regering in ballingschap, die vanuit het buurland Polen guerrilla-operaties tegen de Russische bezetter zou kunnen leiden. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post zaterdag, op basis van interviews met Amerikaanse en Europese functionarissen.

De plannen gaan uit van een Russische militaire overwinning, waarvan op dit moment nog geen sprake is, maar die wel waarschijnlijk lijkt gezien het overwicht van de Russen, aldus de krant.

“We zijn nu bezig met plannen voor elke mogelijkheid, inclusief een scenario waarin (de Oekraïense president, red.) Zelenski een regering in ballingschap opricht in Polen”, zei een Amerikaanse overheidsfunctionaris, die net als anderen op voorwaarde van anonimiteit met de krant sprak.

Een hoge Oekraïense functionaris bevestigde aan The Washington Post dat president Zelenski met Amerikaanse functionarissen besproken heeft of hij naar het Westen of naar een veiligere plek dichtbij de Poolse grens, zoals de stad Lviv, moet verhuizen. Maar president Zelenski “blijft in Kiev en heeft zijn burgers verzekerd dat hij niet weggaat”, zei de functionaris. Wel heeft Zelenski’s veiligheidsdienst “plannen klaar om hem en leden van zijn regering snel te verhuizen. Maar tot nu toe heeft hij geweigerd te gaan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

3 gedachten over ““Westen wil president Zelenski helpen met regering in ballingschap””

  1. In tegenstelling tot onze laffe belzieke politiekers is deze man een held die tenminste opkomt voor zijn volk, mocht dit in ons land zich voordoen, zij zijn de eerste die gaan lopen, met ons geld natuurlijk, belzieke politiekers, ten voeten uit.

  2. De VSA en de EU voeren oorlog tegen Rusland via de CIA mol Zelenski. Vreemd dat de Oekraïners niet beseffen dat deze oorlog niet gaat over hun soevereiniteit. Deze oorlog kadert in een liberaal stappenplan, waarvan de regie gevoerd wordt in Washington, om de veiligheid van Rusland te ondermijnen en economische capaciteit te ondermijnen. Dit is m.a.w een oorlog tussen Amerikanen en hun bondgenoten, de EU, tegen de Russen die uitgevochten wordt in Oekraïne wegens evidente geostrategische redenen. Een oorlog die op twee fronten wordt gevoerd: 1) economische boycot en 2) oorlog in Oekraïne. En Rusland mag met recht en reden de dreiging van een NAVO expansie vrezen tegen Rusland, naar analogie met de lebensraum van wijlen Adolf Hitler. Net als in 1914 hoor ik nu in 2022 stemmen roepen naar oorlog en net als in 1914 dwalen de dwazen. Als God dan toch superintelligent is waarom zou hij dan het mensdom geschapen hebben? Dieren doden uit honger en mensen uit hebzucht.

  3. Goe bezig Polen! Zelensky en zijn vriendjes gaan Europa meesleuren in de oorlog .Die president moet afgezet worden.Hij sleurt duizenden en op termijn tienduizenden of zelfs honderdduizenden oekraieners mee de dood in.Hij is nog geschifter dan Poetin!!!

Plaats een reactie

Delen