Oekraïense president Volodimir Zelenski. Shutterstock

Oekraïense president Volodimir Zelenski. Shutterstock

Uncategorized

Zelenski vraagt Qatar gasproductie te verhogen om Russische “chantage” tegen te gaan

Belga Press Agency

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft Qatar zaterdag opgeroepen om de productie van aardgas op te voeren. Op die manier kan een antwoord worden geboden op de Russische dreiging om energie “als chantagemiddel” te gebruiken, zo stelde hij.

Zelenski lanceerde de oproep op het Doha Forum in Qatar. Hij sprak de deelnemers aan het economisch overleg toe in een videoboodschap.

“Ik vraag u de energieproductie te verhogen, zodat iedereen in Rusland begrijpt dat niemand energie kan gebruiken als wapen om de hele wereld te chanteren”, aldus Zelenski. Qatar is wereldwijd één van de grootste exporteurs van vloeibaar aardgas.

In zijn videoboodschap waarschuwde Zelenski ook voor de wapenwedloop die Rusland zou aanwakkeren door zijn kernwapenarsenaal nadrukkelijk op de voorgrond te plaatsen. “Ze gaan er prat op dat ze met kernwapens niet enkel een bepaald land, maar ook de gehele planeet kunnen vernietigen”, aldus Zelenski.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

1 gedachte over “Zelenski vraagt Qatar gasproductie te verhogen om Russische “chantage” tegen te gaan”

Plaats een reactie

Delen