Oekraïens president Zelensky spreekt Amerikaans Congres toe bij historisch bezoek

Photonews

Uncategorized

Zelensky spreekt volgende week Belgisch parlement toe

Pieter Van Berkel

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal normaal gezien volgende week donderdag het Belgisch parlement toespreken vanuit Kiev. Zo werd uit goede bron vernomen.

Zelensky sprak de laatste weken via videoconferenties al tal van nationale parlementen toe. Daarin vraagt hij steevast om meer militaire, humanitaire en diplomatieke hulp aan de volksvertegenwoordigers van de verschillende bondgenoten en partners van het door oorlog geteisterde Oekraïne.

Ook ons land krijgt volgende week donderdag virtueel bezoek van de Oekraïense president. Vorige week riep N-VA-Kamerlid Theo Francken al op om Zelensky naar het Belgisch parlement uit te nodigen.

Twee schermen

De videoconferentie brengt echter wat logistieke problemen met zich mee. Zo zou het logistiek niet haalbaar zijn om de boodschap Zelensky te projecteren op een scherm in de plenaire zaal. Daarom wordt de toespraak op twee verschillende schermen getoond in twee commissiezalen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

11 gedachten over “Zelensky spreekt volgende week Belgisch parlement toe”

  1. Ai nee… hoe voelt humanitaire steun te rijmen met militaire ? Beter wat meer ingezet op het diplomatieke in het verleden, dan was het mss niet zover gekomen.
    Volgende donderdag krijgen we dus veel handgeklap, overdreven verontwaardiging en zinloze nabesprekingen… We kijken ernaar uit!

  2. die stand up comedian,gesteund door het woke westen is de oorzaak van deze situatie en onze verarming,nu nog niet maar volgend jaar zullen we de resultaten ondervinden.7 miljard mensen denken daar anders over,1 miljard wil de wereld doen gehoorzamen naar hun eisen,maar dat is falikant mislukt,zie Afghanistan en de scholen,wij moeten ons moeien met onszelf en niet langer met andere landen.

Plaats een reactie

Delen