Zes veroordelingen per dag wegens gebrek aan opvangplaatsen voor asielzoekers

Archiefbeeld van asielzoekers aan het Klein Kasteeltje. Photo News

Uncategorized

Amerikaanse universiteit eist “diversiteitsverklaring” bij sollicitatie of promotie

Redactie PAL

De Universiteit van Illinois eist binnenkort van alle personeelsleden een verklaring inzake hun bijdrage aan diversiteit. Dat zal nodig zijn wanneer iemand aangenomen wil worden of promotie wil maken. Het zou gaan om “maximaal één pagina met details over specifieke individuele en/of collaboratieve activiteiten gericht op het ondersteunen van diversiteit, gelijkheid en inclusie.”

De nieuwe regels omtrent sollicitaties of promoties werden deze week aangekondigd door Andreas Cangellaris, de rector van de universiteit van Illinois. Volgens hem is de verandering nodig om diepere banden te smeden met de studenten. “We moeten innoveren en manieren vinden om aan studenten van alle afkomsten les te kunnen geven.”, aldus de rector. “Dat wil zeggen dat onze universiteit een breder scala aan bijdragen eist van (kandidaat-)werknemers.” Eén van die extra bijdragen gaat dus over diversiteit en inclusie.

Concreet moet het gaat om een samenvatting van maximum één bladzijde, waarin uitgelegd wordt welke inspanningen die persoon geleverd heeft op het vlak van diversiteit. “Het gaat dan over een bespreking van de context van de bijdrage, het belang van de inspanning en de impact ervan.”, klinkt het bij de rector. “Daarnaast willen we ook weten wat die persoon in de toekomst nog wil ondernemen op dat vlak.” Met die verklaringen zal dan rekening gehouden worden wanneer het bevoegde orgaan zich buigt over de sollicitatie- of promotieprocedure van een kandidaat.

Toch zal nog niet iedereen een dergelijke verklaring moeten afleggen. Tot 2025 is het immers op vrijwillige basis, al maakte de universiteit wel al duidelijk dat kandidaten met een dergelijk statement al een stapje voor hebben. Vanaf 2026 zal het verplicht zijn voor elke kandidaat.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Amerikaanse universiteit eist “diversiteitsverklaring” bij sollicitatie of promotie”

  1. Dit is zuivere discriminatie dat niet op een wettelijke grond stoelt. De Democraten, de grote aanstichters van de onvrede onder de Amerikanen, zullen er mettertijd de gevolgen van dragen.
    Het hele gedoe is nogmaals een bewijs dat sommige universiteitsrectoren ongeneeslijk geestelijk ziek zijn.
    Dit pocowoko initiatief kan wellicht onze getabbaarde clown van de UG inspireren.

  2. Zijn de bazen van de Universiteit van Illinois gestoord ? Of willen ze verschrikkelijk mee zijn in de pocomode ? In elk geval is het onverantwoord wat ze doen, een aanslag op het recht op vrij denken aan een universiteit.

  3. Niet zo heel veel verschillend van een verklaring moeten af leggen hoeveel je hebt bij gedragen tot het communisme en welke communistische actie je in de toekomst plant. Tot dergelijke gedragingen verlaat een universiteit zich dus.

Plaats een reactie

Delen