Gerolf Annemans, een paard & Hilde Vautmans (Photonews)

Gerolf Annemans, een paard & Hilde Vautmans (Photonews)

Uncategorized

Annemans (VB): “Vautmans wil eigen hobby goedkoper maken”

Pieter Van Berkel

Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) kondigde deze week opgetogen aan dat er een mogelijke btw-verlaging op paarden zit aan te komen op Europees niveau. “Het is zelfs voorbij wereldvreemdheid en nabij schaamteloze zelfbediening”, reageert Europees Parlementslid Gerolf Annemans (Vlaams Belang).

Mogelijk wordt de btw op deze dieren en de daarmee gepaard gaande dienstverlening in de EU binnenkort verlaagd van 21 procent naar 6 procent, het tarief voor basisgoederen. Het nieuws werd gretig gedeeld door Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld), zelf amazone en voorzitster van de MEP Horse Group.

Niet iedereen reageerde even enthousiast. Velen verwijten Vautmans elitarisme en wereldvreemdheid, aangezien een geplande btw-verlaging op fietsen in België net geschrapt werd en de btw-verlaging op elektriciteit hier door liberale druk slechts moeizaam tot stand kwam.

“Bijna schaamteloze zelfbediening”

Ook Gerolf Annemans, Europees Parlementslid voor Vlaams Belang, noemt haar “wereldvreemd”. “Vautmans, haar Open Vld en de elites in de Europese instellingen worden wereldvreemder met de dag”, reageert Annemans. “Hoe is het mogelijk dat in dezelfde week dat de beloofde btw-verlaging op fietsen sneuvelt wegens ‘de budgettaire context’, er blijkbaar wel middelen zijn om de btw op Godbetert paardensport te verlagen?”

“Het is zelfs voorbij wereldvreemdheid en nabij schaamteloze zelfbediening”, zegt Annemans. Hij wijst op het feit dat Vautmans zelf aan paardensport doet, net als premier Alexander De Croo en Europees Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen.

“Elk het zijne uiteraard, maar de politiek dient niet te geïnstrumentaliseerd om de eigen dure hobby’s goedkoper te maken, terwijl het gewone volk moet wroeten om rond te komen en de energie- en brandfstoffactuur te betalen”, klinkt het. “Wie nu de prijs aan de pomp niet meer kan permitteren, kan niet goedkoper naar de fiets grijpen – maar minder duur een paard aanschaffen… Is er nog enige ernst bij Open Vld?”

https://redactie.palnws.be/2022/04/liberalen-in-de-wolken-met-mogelijke-btw-verlaging-op-paarden-fantastisch-nieuws/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

16 gedachten over “Annemans (VB): “Vautmans wil eigen hobby goedkoper maken””

  1. Hun VIVALDI beleid zorgt er alvast voor dat het gepeupel binnenkort met paard en (woon)kar zal moeten voortkunnen…. Nu ze eenmaal verder denken is het weer niet goed 🙃
    Ze zal véél kunnen paardrijden, wanneer het groen/blauw zootje allemaal kan gaan stempelen!!!

  2. “Liberalen in de wolken”? Daar leven ze inderdaad. Die elite is zich allang van haar elitaire houding niet meer bewust.
    Is er nog een amazone (m/v/x) bereid om zich bij het trio Vautmans, De Croo en von der Leyen aan te sluiten? Dan kunnen de vier ruiters van de Apocalyps op het grut van de straat los gelaten worden.

  3. Je kunt niet beweren dat ze in de EU niet toekomst gericht zijn. Het plebs mag binnen afzienbare tijd met paard en kar rijden dus dat is mooi meegenomen. VLD nu weer zeker boven de 9 %.

  4. Ik moet die beesten niet. Niet om op te zitten, niet om op te eten (smaken nergens naar). Misschien dienen ze binnenkort voor de in West-Europa patrouillerende Russische kozakken.

Plaats een reactie

Delen