Foto: Shutterstock

Uncategorized

Annick Ponthier (VB): “Geen verplichte boostervaccins voor militairen”

Wannes Neukermans

“Defensie verplicht om zich te laten boosteren, wanneer ze op operatie willen”, zegt Kamerlid Annick Ponthier (Vlaams Belang). Zij ondervroeg hierover Defensieminister Ludivine Dedonder (PS). Volgens Ponthier gaat het hier de facto om een vaccinatieplicht: “Als ze hun booster weigeren, worden ze van deelname aan operaties uitgesloten.”

Dedonder verdedigt dat beleid door te stellen dat er wetenschappelijke bewijzen zijn voor een verminderde kans op ziekenhuisopname, opname op intensieve zorgen en sterfte als gevolg van Covid-19. “En de medische component van Defensie zou ook niet over de middelen beschikken om intensieve zorgen te bieden of aan repatriëring te doen, aldus Ponthier. “Maar dat ons leger niet uitgerust is met voldoende medische capaciteit inzake opname en repatriëring is opnieuw een gevolg van decennialange besparingsrondes, dus van politieke keuzes van de partijen in deze regering.”

Nog belangrijker vindt Ponthier de context waarin een boosterprik wordt verplicht. “Het gaat hier om jonge, gezonde en sterke mensen die slechts heel weinig kans hebben ernstig ziek te worden van de huidig circulerende, milde coronavariant”, argumenteert Ponthier. “Dus waarop baseert men dit beleid?”

De partij van Ponthier is tegen de verplichte vaccinatie. “Het is altijd een persoonlijke afweging”, besluit het Kamerlid. ‘Wij geloven dat onze militairen oud en wijs genoeg zijn om hun eigen vrije keuzes te maken wat dit betreft.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Annick Ponthier (VB): “Geen verplichte boostervaccins voor militairen””

  1. De hele corona-mythe is toch al lang volledig doorprikt, meen ik te weten. Dat de vaccin fabrikanten financieel bakzeil dreigen te halen is niet het pakkie an van de burgers. En de politici laten zich niet meer inzetten om opnieuw te beginnen met corona-maatregelen, (verplichte) vaccinaties, repressie, en het volk voor de zot te houden. En al die Oekrainers, en andere “vluchtelingen”, hebben die allemaal de nodige vaccinaties ontvangen om België te mogen binnenkomen. Ah, missies, nog een klein woordje daarover: heeft geen enkele zin, kost alleen maar geld en soms slachtoffers. Missies moeten overgelaten worden aan mercenaries en contractors van privé legers.

Plaats een reactie

Delen